MANČESTER

Solskjer: U ovom trenutku Siti je vjerovatno najbolji tim u Engleskoj, nismo imali dovoljno oružja za njih

Kada se prime golove iz dva jednostavna prekida, to je veoma razočaravajuće

Solskjer: Kada oni igraju dobro, jako teško ih je pobijediti.. Arhiva

G. Š. / SK

7.1.2021

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer (Gunnar Solskjaer) istakao je da njegov tim jednostavno nije bio dovoljno dobar u porazu (0:2) od gradskog rivala Sitija, u polufinalu Liga kupa.

- Kada se prime golove iz dva jednostavna prekida, to je veoma razočaravajuće. Nismo bili dovoljno dobri u tim trenucima. Nismo stvorili dovoljno velikih prilika, mada nisu ni oni. Nedostajao nam je taj dodatni osjećaj koji smo imali prethodnih sedmica, rekao je Solskjer i dodao:

Igrali smo protiv veoma dobre ekipe Sitija. Kada oni igraju dobro, jako teško ih je pobijediti. Mi još nismo na tom nivou, ali ključna riječ je ‘još’ – doći ćemo tu gdje treba, momci naporno rade i bit ćemo bolji u detaljima koji su potrebni. 

Crveni đavoli izgubili su četiri polufinala u nizu.

Nije to stvar psihologije, nekada se jednostavno sastanete sa dobrim ekipama. U ovom trenutku Siti je vjerovatno najbolji tim u Engleskoj, nismo imali dovoljno oružja za njih. Zaslužili su pobjedu, ali ovo je mnogo bolja verzija Junajteda u odnosu na prošlu godinu, zaključuje Norvežanin, prenosu SK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.