REAL MADRID

Zidan: Haland? Ne razmišljam o sljedećoj sezoni

Svako radi šta želi i šta misli da treba. Moj posao je da pripremim tim za utakmicu, rekao je Zidan

Zinedin Zidan. Arhiva

G. Šumar

2.4.2021

Trener Real Madrida Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) istakao je da ga interesuje samo naredna utakmica protiv Eibara, te da ne razmišlja o transferu Erlingu Halandu (Haaland). Naime, u četvrtak su predstavnici Halanda, njegov otac Alf-Inge i agent Mino Rajola, održali sastanke sa predstavnicima Barcelone i Real Madrida.


Ne treba nikoga kriviti

- Svako radi šta želi i šta misli da treba. Moj posao je da pripremim tim za utakmicu, rekao je Zidan.

- Umoran sam od komentara. Razmišljam samo o meču sa Eibarom. Bolje bi bilo da me pitate nešto u vezi sa fudbalom, jer ne razmišljam o onome što će se desiti sljedeće godine.

Francuski stručnjak u narednim utakmicama neće moći da računa na Serhija Ramosa (Sergio), koji je povredio list lijeve noge tokom reprezentativne pauze.

- Ne treba nikoga kriviti, ni reprezentaciju, ni Real. Takve stvari se dešavaju u fudbalu i moramo da ih prihvatimo. Želimo da se oporavi što prije. On je naš kapiten, znamo koliko znači timu.

Nema naznaka kada bi u tim mogao da se vrati Eden Azar (Hazard).

- Nemamo plan. Ne želimo da ga požurujemo, idemo korak po korak.


Bitne utakmice

Kraljevski klub je trenutno treći na tabeli, sa dva boda manje od drugoplasirane Barcelone i šest manje od lidera Atletika.

- Ulazimo u završnicu sezone, pred nama su bitne utakmice. Čeka nas meč protiv Eibara i želimo dobar rezultat, dodao je Zidan.

Meč u Madridu na programu je u subotu od 16.15 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.