BH. FUDBALER

Šta će biti sa Bešićem? Englezi pišu da ga želi član Čempionšipa

Bh. internacionalac napustit će Everton nakon sedam godina

Bešić: U Everton stigao iz Ferencvaroša. AFP

E. Ćosić

28.6.2021

Pomalo zaboravljeni Muhamed Bešić (28) napustit će Everton nakon provedenih sedam godina, koje je uglavnom provodio na posudbama. Ako je vjerovati engleskim medijima, Bešić bi mogao ostati na Otoku. Prema pisanju "derbytelegraph.co.uk", za usluge našeg fudbalera zainteresovan je Derbi kaunti.

- Muhamed Bešić je pomalo zaboravljeni igrač u Evertonu i napušta klub nakon sedam godina. Ovaj 28-godišnji veznjak je igrao u dvije sezone u dresu Midlzbroa i postao je veoma brzo ljubimac navijača. Nakon što nije igrao dvije godine, defanzivni veznjak će trebati neko vrijeme da se adaptira na novo okruženje i trebat će da izgradi oštrinu u igri u novom klubu. Ipak, potpuno spremni Bešić bi Vejnu Runiju (Wayne Rooney) osigurao opciju u veznom redu koja se razlikuje od igrača koji trenutno igraju u Derbiju i poznati su po dodavanju čistih lopti, bez mnogo rizika. Također, Derbi treba ‘razbijača’ u igri - navedeno je na portalu "derbytelegraph.co.uk".

Bešić je za "A" reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao ukupno 45 utakmica, a posljednji nastup u najdražem dresu imao je još u septembru prošle godine protiv Poljske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.