KVALIFIKACIJE ZA SP

Vico Zeljković za "Avaz": U komunikaciji smo s UEFA-om, očekujemo da se tokom dana riješi problem s vizama za naše igrače

U suprotnom, pomenuti igrači će nam se priključiti u Ukrajini, kaže Zeljković

Vico Zeljković. Avaz

Piše: G. Šumar

6.10.2021

Šestorica naših fudbalskih reprezentativaca, Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović, kao i nekoliko članova delegacije Nogometnog saveza BiH - doktor Reuf Karabeg, oružar Ado Zaimović, nisu dobili viza za ulazak u Kazahstan, gdje naš državni tim u subotu igra kvalifikacuionu utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2022. Tim povodom razgovarali smo s predsjednikom NSBiH Vicom Zeljkovićem.


Vanredni let

- Savez je sve uradio što je trebalo oko papirologije za dobivanje viza. Jednostavno, takvu odluku je donijela Ambasade Kazahstana u Zagrebu - rekao je Zeljković za portal "Avaza" i dodao:

- Kontaktirali smo UEFA-u, komunikacija s Nionom i dalje traje te očekujemo da se tokom dana riješi taj problem kako bi nam naknadno izdali vize. Ako se to dogodi, igrači će vanrednim letom doputovati u Kazahstan.

Inače, sa predsjednikom NSBiH smo razgovarali dok je čekirao pasoš za čarter let za Nur Sultan.

- U suprotnom, pomenuti igrači će nam se priključiti u Ukrajini. To nije sporno - kaže Zeljković.

Destabilizacija tima ili...

Na pitanje da li se ovdje radi o namjernom pokušaju Kazahstanaca da destabilizuju naš tim, Zeljković odgovara:

- Ne bih još davao konačan sud, ocjenu. Jednostavno, kovid protokoli su malo strožiji, a vidjet ćemo zbog čega se to desilo. Vidjet ćemo - i što se tiče samih pasoše tih naših momaka, da li je bilo nekih eventualnih nedostataka. Kad tamo sletimo izdat ćemo saopćenje oko dodatnih detalja - zaključio je Zeljković za portal "Avaza". 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.