STRUČNJACI

Meho Kodro za "Avaz": "Zmajevi" su opet opasan tim

Naša reprezentacija mi izgleda dobro... Imam nekakav fin osjećaj, a odavno ga nisam imao, istakao je bivši selektor naše reprezentacije

Kodro: Plasman u Superligu nije imperativ. ARHIV

Piše: G. Šumar

19.10.2021

Naš fudbalski stručnjak Meho Kodro (54) je i ove sezone u švicarskoj Lozani napravio dobar tim, koji će se ponovo boriti za plasman u Superligu.


Fina priča

- Zadovoljan sam, iskren da budem - rekao je Kodro u razgovoru za “Dnevni avaz” i dodao:

- Na početku sezone bilo malo oscilacija, pošto je ljetos bilo baš dosta promjena, ali sada je sve OK. Novi igrači koji su došli navikavaju se na naš rad i na nas. Ostvarujemo dobre rezultate i dinamika je baš fina.

Međutim, ni ove godine plasman u elitni rang švicarskog fudbala nije imperativ.

- Ove sedmice sam s igračima baš razgovarao na tu temu. Ekipa izgleda ambiciozno. No, pričekat ćemo još malo s nekim procjenama, jer nemamo apsolutno nikakav pritisak od strane predsjednika i ostalih koji vode klub. Možda ćemo za mjesec moći kazati nešto konkretnije na tu temu. Malo se bojim i novembra, jer je to fudbalski nezgodan mjesec. Vidjet ćemo... Za otprilike mjesec ćemo odrediti te neke smjernice, šta i kako dalje, te koje su ambicije, oprezan je Kodro.

Ipak, tabela pokazuje da će se Lozana Stad Uši ponovo boriti za plasman u Superligu.

- Teško je nešto obećavati, nije dobro možda ni da sad pričam(o) o tim stvarima. Ali, sve je moguće. I po kvalitetu, i po ambicijama igrača, pa možda i nas svih koji smo tu, mislim da ambicije trebaju ići u tom pravcu. Vidjet ćemo, ponavljam, za mjesec ćemo znati na čemu smo. Ovo je fina priča - ističe naš fudbalski stručnjak.

Državni tim

Neizbježna tema je i naš državni tim nakon oktobarskih utakmica protiv Kazahstana (Nur Sultan – 0:2) i Ukrajine (Lavov – 1:1).

- Naša reprezentacija mi izgleda dobro... Imam nekakav fin osjećaj, a odavno ga nisam imao. Ekipa je fino sastavljena, a izgleda i da je fino vođena. To vidim po igrama, po energiji, po... Jednostavno, osjetim tu neku finu energiju. Također, naša igra i prema naprijed, i prema nazad ima smisla. Uredu je, obećavajuće. Izgledamo nekako opasno. Od utakmice u Strazburu protiv Francuske (1:1 – op.a.), do Ukrajine (1:1), gdje je posebno drugo poluvrijeme bilo i više nego korektno, izgleda mi obećavajuće - zaključio je Kodro, nekadašnji selektor naše reprezentacije.

Stevanović prevazišao švicarsku Superligu

Kodro nije iznenađen dobrim igrama Miroslava Stevanovića (Servet) za naš državni tim.

- Mićo je pravi igrač. Ustvari, to je to – to je Mićo. Znam ga već dugo, htio sam ga dovesti u Sarajevo (2015. godine), a bio sam mu trener tu u Servetu (2017/2018)... On je prevazišao švicarsku Superligu. Šteta je što u Španiji, u nekim okolnostima koje mu nisu išle na ruku (2013. godine), nije dobio pravu šansu. Možda je otišao mlad, ne znam šta se tačno dešavalo... No, definitivno mislim da je on mogao i u Španiji igrati na visokom nivou - rekao je Kodro.

Prevljak gol-igrač

Nekadašnji centarfor naše reprezentacije, ali i Veleža, Real Sosijedada, Barcelone... biranim riječima priča i o Smailu Prevljaku.

- Dobar igrač. I njega znam odavno, još kad je bio u Austriji, prije četiri-pet godina, igrali smo neku prijateljsku utakmicu u Portugalu... Dobar je napadač, ima u sebi – tako da kažem gol, ima smisla za igru, dobro se snalazi u šesnaestercu... - analizira Kodro.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.