ZDRAVSTVENI PROBLEMI

Reprezentativcu Danske dijagnosticiran dijabetes

Doktori su ga uvjerlili da neće morati prekinuti igračku karijeru

Dolberg: Sve obznanio na Instagramu. TWITTER

E. Ćosić

8.11.2021

Briljirao je u Ajaksu, potom je doživio pad karijere. Skrasio se u francuskoj Nici, pomalo pao u zaborav, a onda je na Evropskom prvenstvu ove godine ponovo skrenuo pažnju na sebe. Očekivalo se da Kasper Dolberg nastavi sa dobrim partijama i ostvari veliki transfer, međutim sada su ga stigli zdravstveni problemi. Naime, Dancu je dijagnosticiran dijabetes.

Napadač danske reprezentacije je na Instagramu objavio da mu je dijagnosticiran dijabetes tipa 1, te da će zbog toga propustiti posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. godine. 

- Jutros sam dobio rezultate pregleda i ispalo je da imam dijabetes tipa 1... Iznenađen sam, ali mi je i laknulo, jer sam konačno saznao zašto sam se neugodno osjećao u posljednja dvije sedmice - otkrio je Dolberg, te dodao da je u dogovoru s danskim selektorom Kasperom Hjulmandom odlučio propustiti dvije utakmice državnog tima. 

Želi iskoristiti pauzu od klupskih obaveza kako bi se navikao na tretman u liječenju dijagnosticirane hronične bolesti. Iako se radi o takvoj bolesti, zbog koje će svakodnevno morati dobijati dozu inzulina, Dolberga su doktori uvjerlili da neće morati prekinuti igračku karijeru. 

- Doktori su mi rekli da, uz odgovarajuću terapiju, ovo neće imati negativan utjecaj na moju karijeru - rekao je Dolberg-

Inače, Danska je već obezbijedila učešće na Mundijalu, a do kraja će igrati protiv Farskim Otocima i Škotskoj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.