KVALIFIKACIJE ZA EP U-21

Starčević sutra protiv Crne Gore bez četiri igrača

Napravili smo analizu protivnika i spremni smo za meč, rekao je selektor reprezentacije BiH U-21 Slobodan Starčević

Naša mlada reprezentacije nakon šest kola zauzima katastrofalno, predzadnje mjesto na tabeli. NSBiH

Piše: G. Š.

15.11.2021

Naši mladi reprezentativci će danas na stadionu Grbavica odraditi posljednji trening pred sutrašnji (17 sati) kvalifikacioni meč sa Crnom Gorom.


Igrački kadar

- Napravili smo analizu protivnika i spremni smo za meč, rekao je selektor reprezentacije BiH U-21 Slobodan Starčević, koji očekuje da naša ekipa osvoji tri boda u narednom meču.

- Kao što je poznato, nedostajat će nam Amar Dedić, Igor Savić, Ivan Bašić i Adrian Leon Barišić koji su povrijeđeni. Međutim, mi imamo u kadru dosta kvalitetnih igrača koji mogu da nadomjeste te izostanke. Nadam se da ćemo odigrati dobar meč i da ćemo završiti ovu godinu sa pobjedom.

Slično razmišlja i reprezentativac Milan Savić.


Popravni ispit

- Moramo sutra biti skoncentrisani i pokazati zašto smo ovdje, da pobijedimo i osvjetlamo obraz nakon lošeg rezultata u Švedskoj. Ne trebamo se vraćati unazad, analizirali smo sve i znamo gdje smo pravili greške. Moramo gledati ka naprijed i na ono što je pred nama. Najbitnije je da da budemo tu jedni za druge, da odigramo najbolje što možemo u dresu sa državnim grbom. Očekujem pobjedu na Grbavici - rekao je Milan Savić.

Naša mlada reprezentacije nakon šest kola zauzima katastrofalno, predzadnje mjesto na tabeli. Poredak: 1. Švedska 14 bodova, 2. Italija 13 (utakmica manje), 3. Crna Gora 7, 4. Republika irska 7 (utakmica manje), 5. BiH 5, 6. Luksemburg 1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.