BARCELONA

Dembele prvi prekršio Ćavijevo pravilo

Francuz prespavao sastanak koji je trener katalonskog kluba organizovao prije treninga

Dembele: Da li će ga Ćavi dovesti u red?. tWITTER

E. Ćosić

20.11.2021

Igračka legenda Barcelone, a sada trener tog kluba Ćavi Ernandez (Xavi Hernandez) odmah je po povratku na Nou Kamp uveo pravila kojih se igrači moraju pridržavati. 

Međutim, jedan igrač od ranije još ima problema sa klupskim pravilnikom. To je Osman Dembele (Ousmane) koji je i ranije kršio pravila kod prethodnih trenera, a za kratko vrijeme je uspio to uraditi i kod novog trenera.

Naime, jedno od glavnih Ćavijevih pravila je da se igrači moraju pojaviti sat i po prije treninga. Trening je bio u 8:00, a Dembele je došao u 8:33 i tako zakaznio više od pola sata.

Jutros je napravio novu glupost. Ćavi je jutros ugovorio sastanak s ekipom prije treninga, a Dembele se nije pojavio. Kada su ga iz kluba nazvali da pitaju zašto nije došao, Francuz je rekao kako je mislio da je sastanak popodne, a ne ujutro.

Tako Dembelea očekuje nova kazna. Francuski napadač je od 2017. član Barcelone koja je za njegov dolazak iz Borusije Dortmund izdvojila oko 150 miliona eura. Međutim, Dembele je zbog brojnih povreda odigrao tek 81 utakmicu za "Blaugranu", a postigao je 18 golova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.