NEIZVJESTAN OSTANAK

Salah: Ako mogu Zlatan, Ronaldo, Benzema... mogu i ja

Ugovor mu ističe na ljeto 2023., Salah je u nekoliko navrata izjavio kako bi volio ostati, ali da je mnogo toga na upravi

Salah je vezan za Liverpulom ugovorom do 2023.. AFP

M. K.

11.1.2022

Ugledni svjetski časopis "GQ" obavio je intervju s napadačem Liverpula i selekcije Egipta, Mohamedom Salahom.

Jedna od glavnih tema je bila njegova budućnosti u redovia "Redsa", a sudeći po Salahovom odgovoru, nije sigurno da će Egipćanin još dugo biti napadač engleske ekipe.


Poznaje klub

Ugovor mu ističe na ljeto 2023., Salah je u nekoliko navrata izjavio kako bi volio ostati, ali da je mnogo toga na upravi.

Egipćanin traži i veću platu, čak dvostruko veću od one koju ima sad, a engleski mediji spominju brojke i preko 12 miliona eura po sezoni, što, tvrde Salahovi agenti, nije tačno.

- Oni znaju šta želim. Ne tražim ništa suludo. Stvar je u tome da, ako nešto tražiš, a oni ti pokažu da ti to mogu dati, onda bi i trebali jer bi tako pokazali da cijene ono što si napravio za klub. Tu sam već pet godina. Poznajem klub vrlo dobro, volim navijače i oni vole mene. Ali uprava zna kakva je situacija, objasnio je Salah, koji bi ako Liverpul pristane na uslove, postao jedan od najplaćenijih na svijetu.

Benzema, Levandovski, Mesi...

Na ljeto će napuniti 30 godina, a Salahu je, kaže, želja da još dugo igra na visokom novu.

- Nije Zlatan jedini koji to može. Ronaldo ima 36, Benzema 34 godine... Svi najbolji igrači današnjice imaju 34 ili 35. I Levandovski (Robert Lewandowski) i Mesi (Lionel Messi) su tu negdje, zaključio je Salah.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.