KUP BIH

Vasoski: Ovo je utakmica sezone

Osim kažnjenog Amera Dupovca, te Rifeta Kapića koji ima lakšu povredu lista, svi ostali igrači Sarajeva su spremni za utakmicu

Mujakić i Vasoski. Admir Vatreš

Piše: A. Vatreš

5.4.2022

Fudbaleri Sarajeva sutra na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" (16 sati) igraju prvu polufinalnu utakmicu Kupa BiH protiv konjičkog Igmana.

- Za nas dosta bitna utakmica, jer je naš cilj bio i ostao da osvojimo Kup. Imamo sve u našim rukama, od prvog minuta ćemo ići bez kalkulacije da mirno dočekamo revanš na Grbavici, rekao je šef stručnog štaba Sarajeva Aleksandar Vasoski.

Osim kažnjenog Amera Dupovca, te Rifeta Kapića koji ima lakšu povredu lista, svi ostali igrači Sarajeva su spremni za utakmicu.

- Naša igra, nažalost, oscilira, borimo se s tim mentalitetom. Cilj je da u narednim utakmicama napravimo prepoznatljivu igru i rezultat. Ovo je utakmica sezone za Sarajevo, nećemo ih sigurno potcijeniti, iako se radi o drugoligašu, rekao je Vasoski, koji bi u finalu volio duel sa Tuzla Cityjem.

Utakmicu je najavio i defanzivac Nihad Mujakić.

- Možemo reći da je ovo finale prije finala. Poznajem dobro ekipu Igmana, s većinom igrača sam igrao ovdje dok sam počinjao. Ja se još tražim jer sam imao težak period u Belgiji. Strpljiv sam i nadam se da će me forma ispoštovati - istakao je Mujakić.

Klub s Koševa, podsjetimo, brani trofej osvajača Kupa BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.