ODLAZAK LEGENDE

Vlatko Glavaš za "Avaz": Hvala ti veliki treneru, čovječe, ljudino...

Počivaj u miru prijatelju jer znam da ćeš nas pratiti sa boljeg mjesta, rekao je Glavaš

Glavaš je mnogo cijenio Osima. Arhiv

Piše: G. Š.

1.5.2022

Nekadašnji reprezentativac BiH, Vlatko Glavaš, emotivnim riječima oprostio se od legendarnog Ivice Osima koji je danas preminuo u Gracu.

Za proslavljenog bh. trenera i fudbalera Glavaš je imao samo riječi hvale.

- Hvala ti veliki treneru, čovječe, ljudino, prijatelju naše Bosne i Hercegovine. Počivaj u miru prijatelju jer znam da ćeš nas pratiti sa boljeg mjesta, rekao je Glavaš u razgovoru za "Avaz".

Podsjetimo, Vlatko Glavaš je prije nekoliko godina izdao i svoju autobiografsku knjigu, a Ivica Osim je o legendarnom kapitenu naše reprezentacije imao samo riječi hvale.

- Vlatko Glavaš se pokazao kao veliki patriota i na tome mu treba odati priznanje kao reprezentativcu BIH. Što se tiče igračkih kvaliteta sama činjenica da je igrao u Bundesligi sve govori. Posebno moram istaći njegov vrlo korektan odnos prema svojim kolegama. Uvijek je na njihovoj strani, na strani struke, što je lijepo. Istina, nekada ih i ne treba puno hvaliti, treba ih kritikovati, ali to je Vlatko bio i ostao. Drago mi je što je odlučio napisati knjigu jer treba za života ostaviti nešto da se pamti. Čestitam mu na tome, izjavio je tada Osim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.