BH. FUDBAL

Bivši U21 selektor Slobodan Starčević za "Avaz": Petev mora dati šansi Hasiću, Barišiću, Saviću...

U međuvremenu sam imao ponudu Leotara, ali u ovom trenutku mi je bio važniji odmor, rekao nam je Starčević

Starčević je trenutno slobodan trener. FSBIH

Piše: M. Kadić

28.6.2022

Bh. fudbalski stručnjak Slobodan Starčević odnedavno nije više selektor U21 tima naše zemlje, nakon što je njemu i njegovom stručnom štabu istekao ugovor sa FSBiH.

Ovaj iskusni trener koji je ranije sjedio na klupi nekoliko bh. klubova (Radnik, Krupa, Borac...), u razgovoru za portal "Avaza" rekao je da nije sa FSBIH razgovarao o eventualnom produženju saradnje, da ima druge planove, osvrnuo se i na mladu selekciju BiH, te na A-selekciju naše zemlje koja je popravila svoju igru u posljednje vrijeme.

- Ja i moj stručni štab, kakva je inače praksa, imao je ugovor vezan za kvalifikacioni ciklus, tako da je zadnjom utakmicom protiv Irske istekao isti. Nismo razgovarali o produženju, i ovim putem se zahvaljujem FSBiH na ukazanom povjerenju. U međuvremenu sam imao ponudu Leotara, ali u ovom trenutku mi je bio važniji odmor i zahvalio sam im se na ponudi. Nadam se da će u narednom periodu doći do angažmana u Premijer BiH ili u inostranstvu, na kojem intenzivno radim, rekao nam je Starčević.Osvrnuo se na svoj rad u mladoj selekciji BiH, gdje je pohvalio nekoliko igrača koji su, smatra on, spremni za A-tim.

- Pored Dedića i Gazibegovića, koji su već u A selekciji, mislim da će vrlo brzo njihovim stopama Hasić, Bašić, Savić i Barišić, a da ne govorim o talentovanoj generaciji 2002/03. godišta, koju sam imao priliku upoznati u dvije utakmice protiv Sjeverne Makedonije, smatra Slobodan.

O posljednjim rezultatima A-tima, koji su mnogo bolji u odnosu na one lani, Starčević kaže:

Možda smo u smjeni generacija negdje i lutali, ali u zadnjim utakmicama raduje timski duh, karakter, i bilo je potrebno da kroz pozitivne rezultate u tim utakmicama povratimo samopouzdanje, koje je bilo na veoma niskom nivou i smatram da je u tom smjeru bila veoma bitna i ključna uloga naših najboljih Pjanića i Džeke, koji su to kao vođe na terenu preuzeli i perfektno uradili, zaključio je Starčević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.