PRIJELAZNI ROK

Milan poslao prvu ponudu Klub Brižu "tešku" 20 miliona eura

Klub Briž navodno zahtjeva značajno veću svotu za usluge jednog od najboljih fudbalera

Šarl De Ketelar. Agencije

G. Š.

5.7.2022

Rastao se Milan našeg Radeta Krunića i zvanično sa Frankom Kesijem koji karijeru nastavlja u Barceloni. Poslije odlaska važnog igrača okreće se tržištu u potrazi za pojačanjima. Kako prenosi Đanluka Di Marcio, poslao je prvu ponudu u Briž za Šarla De Ketelarea.


Ziješ na čekanju

U pitanju je suma od 20.000.000 eura, mada se vjeruje da će poslužiti samo kako bi se opipao puls uprave belgijskog šampiona. Klub Briž navodno zahtjeva značajno veću svotu za usluge jednog od najboljih fudbalera.

Ovaj 21-godišnji fudbaler istakao se kao jedan od najboljih u redovima tima sa Jan Brejdel stadiona. Nastupa na poziciji ofanzivnog veznog, ali može da se snađe i po desnom krilu, kao i u špicu napada. Predviđa mu se blistava budućnost, a osim Milana privukao je i pažnju Lids junajteda.

De Ketelare je ponikao u Brižu. U prvom timu je već tri godine, a upisao je 120 zvaničnih nastupa, postigao 25 pogodaka i ubilježio 20 asistencija. Već je osam puta nosio i dres reprezentacije Belgije.

Imat će Rosoneri pune ruke posla i jaku konkurenciju za njegov potpis, pa uveliko razmatraju i druge opcije. Jedna od njih je i Hakim Ziješ iz Čelzija. Di Marcio navodi da se pomno prati razvoj situacije na Stamford Bridžu, kao i da je uprava kluba pronašla zajednički jezik sa marokanskim reprezentativcem.

Ziješ je u Čelzi stigao u ljeto 2020. godine za 40.000.000 eura. Sakupio je 83 nastupa u dresu Plavaca i postigao 14 pogodaka, uz 10 asistencija. Nema sumnje da bi predstavljao veliko pojačanje za prvaka Italije.


Dolazi Žunior Mesijas

Di Marcio prenosi i da će uprkos aktivnoj potrazi za ofanzivnim igračima, Milan otkupiti ugovor Žuniora Mesijasa od Krotonea.

Iskusni fudbaler je u šampionskoj sezoni upisao 32 nastupa u dresu tima sa San Sira, postigao šest pogodaka i upisao tri asistencije. Italijanski mediji tvrde da su Rosoneri izboksovali nešto bolje uslove sa upravom kluba koji će narednog ljeta igrati u Seriji C, te da će za Brazilca platiti oko 4.000.000 eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.