PRIJELAZNI ROK

AC Milan poslao posljednju ponudu Brižu za Šarla De Ketelarea

Skroman budžet od 50.000.000 eura je vezao ruke direktorima Maldiniju i Masari

Šarl De Ketelar. Agencije

G. Š.

21.7.2022

Dok ljuti rivali Juventus i Inter nižu bombastična pojačanja poput Lukakua, Pogbe, Di Marije, Bremera i ostalih, Milanu našeg Radeta Krunića prolazi vrijeme na ljetnjoj pijaci, a pojačanja još nema. Za sada je stigao samo Divok Origi kao slobodan igrač iz Liverpula.

Propali pregovori

Skroman budžet od 50.000.000 eura je vezao ruke direktorima Maldiniju i Masari koji pokušavaju da za tu sumu dovedu nekoliko igrača. Već su izvisili za neka dugo planirana pojačanja poput Svena Botmana, a mete poput Sergeja Milinković Savića, Bremera ili Nikola Zaniola su ostale u domenu naučne fantastike.

Milan je sve karte bacio na dovođenje ofanzivnog veziste Šarla De Ketelarea. Belgijanac iz Briža je u Milanovim planovima označen kao kapitalno pojačanje za koje su spremni da potroše više od polovine budžeta. Međutim, i Briž je svjestan kakav biser ima u riznici i želi da debelo naplati De Ketelarea.

Milan je počeo sa ponudom od 20.000.000 eura, plus bonusi. I odbijen je. Potom je uslijedila i druga ponuda: 30.000.000 eura sa uključenim bonusima. Brižov odgovor je opet bio negativan. U međuvremenu se javio Lids i ponudio čak 37.000.000 eura, ali je igrač odbio jer želi samo u Milan sa kojim je postigao sporazum oko petogodišnjeg ugovora vrijednog 2.500.000 eura po sezoni. Lids je potom odustao...

- Nismo odustali od njega, ali okrenuli smo se nekim drugim željama jer mislimo da on nije dostupan, rekao je Lidsov trener Džesi Marš.

Tako je Briž ostao samo sa Milanom kao opcijom.

Jučer su Rosoneri krenuli u završni napad na De Ketelarea. Direktori Maldini i Masara su posjetili Briž i iznijeli finalnu ponudu: 32.000.000 eura sa uključenim bonusima. Belgijanci su tražili 35.000.000.

- Kako je prošlo? Sve je u redu, optimisti smo, kratko je rekao Maldini posle sastanka.


Igračka križaljka

Italijanski mediji pišu da se konačan odgovor Briža očekuje u narednih 48 sati. Ni Belgijancima ne odgovara da otežu. Da se spremaju za prodaju De Ketelarea, pokazali su i odlukom da ga u meču Superkupa Belgije ostave na klupi 90 minuta. Nisu htjeli da rizikuju povredu...

De Ketelare se nada da će njegov klub pristati na mali popust i da će ga pustiti u Milan. Nadaju se i Rosoneri. Optimizam je sve veći. Ali slično je bilo i sa Svenom Botmanom koji se dogovorio sa Milanom, ali je Njukasl ponudio više i odveo ga. Milan se nada da će De Ketelarea imati na pripremam u trening kampu u Austriji od početka naredne sedmice. A potom slijede misije dovođenja zadnjeg veznog i stopera. Kao zamjena za Kesija je i dalje prva želja Renato Sančes kojem PSG nudi više novca, ali nema dogovor sa Lilom. Rosoneri su spremni da ulože oko 10.000.000 eura u njegovu kupovinu. Što se tiče zamjene za Romanjolija, Milan razmišlja o Džafetu Tangangi iz Totenhema i pozajmici na godinu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.