PRIJELAZNI ROK

Paredes između Rome i Juventusa

Oglasio se transfer guru Đanluka di Marcio (Gianluca Di Marzio) sa informacijom da bi Leandro Paredes mogao da se vrati u Romu poslije pet godina

Leandro Paredes. Arhiva

G. Š.

24.8.2022

Šok za šokom potresaju Rim. Roma je prvo izgubila Žoržinja Vajnalduma (Georginio Wijnaldum) vjerovatno do kraja godine, nedugo zatim je potvrđeno da će Nikolo Zaniolo (Nicolo) odsustvovati oko mjesec, zbog čega je Žoze Murinjo (Jose) podigao na noge sportski sektor kako bi dobio adekvatna pojačanja. Prije svega zamjenu za Vajnalduma.


Trenira odvojeno od prvog tima

Tim povodom oglasio se transfer guru Đanluka di Marcio (Gianluca Di Marzio) sa informacijom da bi Leandro Paredes mogao da se vrati u Romu poslije pet godina. "Vučica" sada traži još jednog veznjaka koji bi zamijenio Vajnalduma, a Paredes bi mogao da bude jedno od rješenja.

Argentinac ima status nepoželjnog u Parizu i već neko vrijeme trenira odvojeno od prvog tima, zajedno sa još nekoliko fudbalera koji su na listi otpisanih kod Kristofa Galtijea (Christophe Galtier). Njegovo ime se prvo dovodilo u vezu sa Mančester junajtedom koji se potom okrenuo drugim rješenjima, potom se spominjao Juventus koji je i dalje aktuelan, dok je sada u igri i Roma. 

Juventus pokušava da se dogovori sa francuskim šampionom oko pozajmice Paredesa, uz obavezan otkup s tim što prvo mora da raščisti gužvu u veznom redu prije nego što posegne za novim angažmanima.


Igračka križaljka

Situaciju je zakomplikovao Adrijen Rabio (Adrien Rabiot) kojem je majka pokvarila transfer u Mančester junajted zbog neslaganja u pregovorima oko visine plate. 

Juve se nije riješio ni njega, ni Artura (Arthur Melo), dok je Pol Pogba (Paul) izabrao da izbegne operaciju i višemjesečni izostanak sa terena kako bi mogao da ide na Mundijal 2022.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.