KONFERENCIJSKA LIGA

Jakirović: Ne znam da li bi i Hičkok režirao onakvu utakmicu

Igrači su razočarani, teško je… - rekao je prvi strateg "Plemića"

Sergej Jakirović. Zrinjski

Piše: G. Š.

26.8.2022

Šef stručnog štaba Zrinjskog Sergej Jakirović, nakon šokantnog poraza od Slovana u Bratislavi (2:1 - 6:5 poslije penala) izjavio je da je njegovom timu nedostajalo sreće da izbori historijski plasman u grupnu fazu Konferencijske lige. Zrinjski je imao prolaz dalje sve do 122. minute kada je Ramirez pogodio škaricama za penale. .


Znali smo da će igrati 3-4-3

- Dobro smo se pripremili za Slovan, znali smo da će igrati 3-4-3, rekao je Jakirović i dodao:

- Čekali smo njihovu grešku, trebali smo zabiti dva-tri gola u prvom poluvremenu. Mogao je i Slovan postići dva... Išlo je sve kako treba, jedino je bio problem što sam tri igrača morao promijeniti zbog povreda. Ne znam da li bi i Hičkok izrežirao ovakvu utakmicu, ali zato je fudbal najljepša igra na svijetu. Puno emocija, puno preokreta i na kraju može se reći da nismo imali sreće. Ponosan sam na dečke koji su igrali. Hvala svim ljudima koji su došli, našim navijačima.


Idemo dalje...

Također, trener Zrinjskog je dodao i ovo:

- Igrači su razočarani, teško je… I najbolji igrači na svijetu su promašivali penale, događa se… Idemo dalje, sada nas čeka prvenstvo. Ova ekipa je dobar tim. Sve je ovo bilo lijepo, željeli smo to napraviti, jer to niko nije uradio u BiH, ali morat ćemo još malo sačekati - zaključio je Jakirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.