SVJETSKO PRVENSTVO 2023

Nogometašice BiH se plasirale u baraž za Mundijal

Žrijebanje parova baraža biće obavljeno 9. septembra, dok su utakmice na programu 6. i 11. oktobra ove godine

Veliki uspjeh "Zmajica". NSBiH

Piše: G. Š.

6.9.2022

"A" reprezentativke Bosne i Hercegovine remizirale su danas u Bakuu 1:1 sa Azerbejdžanom u susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023.

Ovaj bod je bio dovoljan našim seniorkama da zadrže drugo mjesto u grupi i ostvare plasman u baraž, s obzirom na to da je Crna Gora poražena u Podgorici od Malte sa 0:2.

U prvom poluvremenu terensku inicijativu imale su Zmajice. Izabranice Samire Hurem nastojale su da dođu do gola, ali nisu iskoristile svoje prilike dok domaći tim nije uspijevao da kreira bilo kakvu šansu za pogodak. Omjer od 11:1 u šutevima nakon prvih 45 minuta igre najbolji je pokazatelj koliko je bh. tim bio ofanzivno orijentisan.

U nastavku reprezentacija Bosne i Hercegovine do prednosti dolazi u 64' golom Minele Gačanice, međutim svega tri minute poslije Nazlican Parlak izjednačuje rezultat.

Bosna i Hercegovina je kvalifikacije završila na drugom mjestu grupe E sa 11 bodova, iza Danske koja je osvojila 24, a ispred Crne Gore sa 9, te selekcija Azerbejdžana i Malte koje su osvojile po 7 bodova.

Žrijebanje parova baraža biće obavljeno 9. septembra, dok su utakmice na programu 6. i 11. oktobra ove godine.

Svjetsko prvenstvo će biti održano 2023. godine u Australiji i Novom Zelandu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.