FORMIRAN ŠTAB

Oglasio se MUP ZDK o utakmici BiH i Crne Gore

Zakonom je zabranjeno unošenje na stadion: bilo kakvih oštrih i tvrdih predmeta pogodnih za bacanje, pirotehničkih sredstava i alkoholnih pića i drugih flaširanih napitaka, pišu iz MUP-a ZDK

Utakmica se igra na stadionu Bilino Polje. AGENCIJE

S. S.

23.9.2022

Na nivou Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je formiran štab čiji je osnovni zadatak planiranje i realizacija mjera na obezbjeđenju nogometne utakmice UEFA "Liga nacija" između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koja će se odigrati danas na stadionu Bilino polje u Zenici, naveli su iz MUP ZDK.

Ovim povodom je sačinjen Plan obezbjeđenja, na osnovu kojeg će policijski službenici preduzeti sve potrebne mjere kako bi se navedena utakmica održala u bezbjednim uslovima i kako bi bilo spriječeno bilo kakvo ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti navijača, stručnog osoblja i gostiju.

Zabranjeno unošenje nedozvoljenih predmeta

- U cilju dosljedne primjene zakonskih odredbi, prvenstveno kada su u pitanju nedozvoljeni predmeti i protivpravna ponašanja, podsjećamo navijače na odredbe Člana 4. Zakona o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu, u kojem su definisani svi prekršaji iz naznačenog Zakona, opisane protivpravne radnje i ponašanja prije, za vrijeme i nakon održavanja utakmice, te sankcije za utvrđene prekršaje. Naznačenim zakonom je zabranjeno unošenje na stadion: bilo kakvih oštrih i tvrdih predmeta pogodnih za bacanje, pirotehničkih sredstava (petardi, baklji i sl.) i alkoholnih pića i drugih flaširanih napitaka - saopćili su iz MUP-a ZDK.

Doći ranije

Kako bi se izbjegle gužve na ulazima u stadion navijači se pozivaju da ranije planiraju dolazak na naznačenu utakmicu. Također, bit će spriječen ulazak osobama koje se budu ponašale nasilnički, kao i osobama koja su pod uticajem alkohola ili narkotičkih sredstava.

S obzirom na to da će na prostoru oko stadiona biti ograničeno parkiranje vozila skreće se pažnja da se parkiranje izvrši na drugim prostorima i u skladu sa režimom saobraćaja u gradu, te da u vozilima ne ostavljaju predmete koji bi mogli biti predmet izvršenja krivičnih djela, navode iz MUP-a ZDK. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.