RAT U UKRAJINI

Nekadašnji fudbaler Evertona dobio Putinov poziv za mobilizaciju

Teško je govoriti o emocijama. Istina je da nije služio vojsku, ali jest odradio vojnu obvezu na jedan drugačiji način, rekao je Biljaletedinov stariji

Biljaletdinov: Odigrao 46 utakmica za reprezentaciju Rusije. Twitter

E. Ć.

28.9.2022

Nekadašnji fudbaler Evertona Dinjar Biljaletdinov (Diniyar Bilyaletdinov, 37) dobio je poziv za mobilizaciju vojno sposobnog naroda Rusije koju je proglasio ruski predsjednik Vladimir Putin, objavili su engleski i ruski mediji.

Njegov otac Rinat je rekao kako mu nije jasno da je Dinjaru došao poziv jer ima 37 godina.

- Dinjar je primio poziv. Teško je govoriti o emocijama. Istina je da nije služio vojsku, ali jest odradio vojnu obvezu na jedan drugačiji način. Bilo je to prije 19 godina. Položio je zakletvu, ali je vojsku služio na sportskom terenu. Ipak, nije mi jasna jedna stvar. Zakon kaže da se na mobilizaciju zovu ljudi do 35 godina, a on sada ima 37 - rekao je otac fudbalera.

Inače, Biljaletdinov je za reprezentaciju Rusije igrao u periodu od 2005. do 2012. godine, a uspio je sakupiti 46 nastupa i šest golova. U klupskom fudbalu igrao je nosio dres moskovske Lokomotive, Evertona, Spartaka, Anžija, Torpeda, Rubina iz Kazanja i Trakaija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.