LIGA PRVAKA

Konte: Ima li VAR hrabrosti poništiti gol nekom većem klubu?

Trener Totenhema udario na sudije

Konte: Isključen zbog prigovora. TWITTER

A. V.

27.10.2022

Trener engleskog premijerligaša Totenhema Antonio Konte (Conte) oštro je kritizirao suđenje nakon što je VAR u sedmoj minuti nadoknade poništio pobjednički pogodak Sparsa u susretu protiv Sportinga kojim bi londonski klub osigurao prolaz u osminu finala.

Totenhem i Sporting su nakon velike drame odigrali 1:1. Gosti su poveli u 22. minuti golom Markusa Edvardsa (Marcus Edwards9, a izjednačio je Rodrigo Bentankur (Bentancur) u 80. minuti.

U petoj minuti nadoknade Hari Kejn (Harry Kane) je zabio za 2:1 izazvavši ludnicu na stadionu londonskog sastava, ali je pogodak nakon skoro tri minute video analize ipak poništen zbog ofsajda. Da je priznat, Totenham bi osigurao osminu finala, ovako je odluka odgođena za zadnje kolo u kojem sve četiri ekipe iz grupe D mogu dalje. Uoči zadnjeg kola Totenhem vodi s osam bodova, Sporting i Ajntraht imaju po sedam, a Marsej šest bodova.

- Poništili su nam regularan gol. Sudija u takvoj situaciji mora pokazati više inteligencije. Oprostite jako sam uznemiren - kazao je Konte nakon utakmice. 

Italijan se nije mirio s odlukom sudija pa je zbog prigovra zaradio crveni karton. Kako je i nakon susreta nastavio s napadima na sudije, sasvim sigurno UEFA će ga i dodatno kazniti.

- Lopta je bila ispred Kejna i gol je gol. Ne razumijem VAR, liniju koju su postavili. Vrlo je teško komentirati ovu odluku, VAR stvara veliku štetu. Očito je da nemamo sreće s VAR-om. Hoće li VAR imati hrabrosti poništiti regularan gol nekom većem klubu u važnoj utakmici. Žao mi je, ali ne vidim iskrenost u ovakvim odlukama - istakao je italijanski stručnjak.

U zadnjem kolu Totenhem gostuje na Velodromu ekipi Marseja, dok se u drugom susretu sastaju Sporting i Ajntraht.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.