REPREZENTACIJA

Konačna odluka o sudbini selektora Peteva do početka Mundijala

Vrlo teško bi u novembarskom terminu okupili najbolji tim

Ivajlo Petev. NSBiH

Piše: G. Š.

2.11.2022

Prijateljska utakmica između fudbalske reprezentacije Rusije i našeg državnog tima, koja je bila zakazana za 19. novembar u Sankt Peterburgu, neće biti odigrana u tom terminu, potvrdio je u ponedjeljak Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH. No, nije objavljena informacija zašto naša reprezentacija propušta novembarski termin za prijateljske utakmice.


Najbolji tim

Tim povodom razgovarali smo s članom Izvršnog odbora Fuadom Čolpom.

- Vrlo teško bi u novembarskom terminu okupili najbolji tim, odnosno reprezentaciju, a da na megdan selekcijama koje su izborile plasman na Svjetsko prvenstvo idemo s igračima iz m:tel Premijer lige BiH, nije baš upitno, rekao je Čolpa u razgovoru za „Dnevni avaz“ i dodao:

- Nije bilo potrebe da rizikujemo rezultat i još nešto – eventualne povrede... To je u nezvaničnom razgovoru. A zvanično nismo ni spomenuli neku drugu novembarsku utakmicu – osim odgode meča s Rusima...

Na pitanje je li istina da naš tim neće igrati novembarsku prijateljsku utakmicu zato što selektoru naše reprezentacije Ivajlu Petevu (Ivaylo) najvjerovatnije neće biti produžen ugovor koji istječe u januaru, Čolpa odgovara:

- Ne zna se hoće li Petev ostati – ili neće. I on ima nekih ponuda, koliko znam – neformalno. Vjerovatno će se vagati. Za 15 ili 20 dana - prije početka Svjetskog prvenstava, imat ćemo još jednu sjednicu Izvršnog odbora - otkriva Čolpa.


Poziv FIFA-e

U razgovoru s članom bh. fudbalske vlade saznali smo da Izvršni odbor NSBiH u ponedjeljak nije analizirao izvještaj selektora Peteva.

- Pretpostavljam da će to biti na dnevnom redu pred Svjetsko prvenstvo, jer naša delegacija ide pet-šest dana u Katar. Imamo poziv od FIFA-e... – zaključio je Čolpa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.