SA SVOJE POLOVINE

Hakim Zijeh, zbog kojeg je Halilhodžić morao napustiti klupu Maroka, postigao golčinu protiv Gruzije

Vaha je bio u sukobu sa dvadesetdevetogodišnjim nogometašem i izbacio ga je iz reprezentacije

Hakim Zijeh postigao gol sa svoje polovine. Screenshot

E. T.

17.11.2022

Selekcija Maroka slavila je protiv Gruzije s 3:0 u prijateljskoj utakmici u Ujedinjenim Arapskim Emiratima što je bila posljednja provjera za izabranike Walida Regraugija, nasljednika bh. stručnjaka Vahida Halilhodžića, prije Svjetskog prvenstva. Maroko će u srijedu, 23. novembra igrati protiv reprezentacije Hrvatske.

Maroko je danas u vodstvo doveo napadač Seviljee Jusuf En-Nesuri (Youssef En-Nesyri) u 5. minuti, a u 29. minuti jedan od najboljih marokanskih nogometaša Hakim Zijeh izveo je najbolji potez utakmice kada je majstorskim udarcem lijevom nogom sa svoje polovine lobovao Giorgija Mamardašvilija. 

Hakim Ziyech bio je glavni kamen spoticanja između marokanskog Saveza i bivšeg selektora Halilhodžića. Vaha je bio u sukobu sa dvadesetdevetogodišnjim nogometašem i izbacio ga je iz reprezentacije.

Marokanci su u nastavku rutinski kontrolirali susret. 

Možda je olakšavajuća okolonost za Marokance bila i činjenica da u selekciji Gruzije nije igrao povrijeđeni Kviča Kvaratškelija, najbolji igrač. 3:0 za Maroko postavio je  Sofiane Boufal iz jedanaesterca. 

Gol Zijeha pogledajte na ovom linku

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.