KATAR

Hrvatska danas igra drugu utakmicu Svjetskog prvenstva: Ovo je sastav s kojim Dalić napada Kanadu

Dalić je nakon utakmice s Marokom indirektno najavio promjene u sastavu

Dalić: Nemojte me tjerati da kažem ko će započeti od napadača. IGOR KRALJ/PIXSELL

H. J. I.

27.11.2022

Danas je osmi dan Svjetskog prvenstva u Kataru. Hrvatska reprezentacija u 17 sati na stadionu Khalifa International protiv Kanade igra utakmicu drugog kola grupe F. Podsjetimo, Hrvatska je u prvom kolu odigrala 0:0 s Marokom, dok je Belgija pobijedila Kanadu 1:0.

Kanada je protiv Belgijaca izgledala sjajno, ali je ipak izgubila 1:0 golom Batušujija (Batshuay) u 44. minuti. Kanađani su promašili penal, očajni sudac Džani Sikauzve (Janny Sikazwe) nije im dosudio još dva, ali Herdmanova ekipa pokazala se vrlo neugodnom. Igrala je visoki presing, Belgijci se čitavo poluvrijeme nisu uspjeli snaći i Hrvatska će morati izgledati bitno bolje nego protiv Maroka ako želi do bodova.

Dalić neće dirati odbranu

- Nemojte me tjerati da kažem ko će započeti od napadača. Imamo četiri napadača, koji imaju svoj stil igranja. Prilagodit ćemo se suparniku. Ne vjerujem da ću pogriješiti koga god od njih stavim. Znali smo prvih 11 u Rusiji, sad znamo prvih devet - rekao je Dalić uoči utakmice.

Dalić je nakon utakmice s Marokom indirektno najavio promjene u sastavu. Rekao je da nije bio zadovoljan igrom, posebno u napadačkom dijelu, i odlučio je promijeniti sastav. Mnogi navijači i stručnjaci očekivali su protiv Maroka na stoperskoj poziciji Josipa Šutala, ali se Dalić odlučio za Lovrena, koji je protiv Maroka bio jako dobar, objavili su danas mediji iz Katara.

Ulazi Livaja, Kramarić ostaje u sastavu

Protiv Kanade neće biti promjena ni u zadnjoj ni u veznoj liniji. Dalić će početi s istom odbranom koja je igrala protiv Maroka, trojac u sredini je ionako nedodirljiv, ali će zato napad izgledati bitno drukčije nego protiv Maroka.

Prva špica bit će Marko Livaja, koji će tako zamijeniti Kramarića. No Hoffenheimov igrač će svejedno ostati u postavi i preselit će na desno krilo. Dalić smatra da će s Livajom najviše dobiti i on bi trebao dobro razigravati Perišića i Kramarića, a i sam je, što se golova tiče, u najboljoj formi od svih napadača koje je Dalić doveo u Katar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.