POSLIJE ISPADANJA

Rasulo u Njemačkoj: Zlatni iz Brazila u kamere saopćio da se oprašta od reprezentacije, Flik odgovorio na pitanje o otkazu

Miler je ispadanje Njemačke nazvao "apsolutnom katastrofom"

Miler: Ostao na deset golova na mundijalima. Screenshot / Bild

E. Ć.

2.12.2022

Njemačka je razočarala sve svoje navijače i takmičenje na Svjetskom prvenstvu u Kataru okončala već u grupnoj fazi. Nije joj bila dovoljna ni pobjeda protiv Kostarike (4:2), jer je Japan porazio Španiju sa 2:1. 

Nijemci su tako drugi put zaredom ispali na Mundijalu. Nakon što su 2014. godine osvojili turnir, četiri godine kasnije u Rusiji su ispali u grupi, a sada su ponovo posrnuli u prvoj rundi takmičenja. 

Navijači su kivni, kako na njemačku reprezentaciju, tako i na Špance smatrajući "da su ih prodali", a njemački mediji su sa mnogo kritika ispratili razočaravajući nastup "Elfa" u Kataru.


Nakon meča, Tomas Miler (Thomas Muller, 33) je u kamere saopćio da se oprašta od njemačke reprezentacije, prenosi Bild. Miler, koji je jedan od najboljih strijelaca na svjetskim prvenstvima sa deset golova, do sada je odigrao 121 utakmicu za Njemačku, a postigao je i 44 pogotka.

On je ispadanje Njemačke nazvao "apsolutnom katastrofom". Inače, Miler je po pet golova dao na Mundijalima u Južnoj Africi 2010. i Brazilu 2014. godine. Imao je i šest asistencija, no zanimljivo da je potom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. i sada u Kataru ostao i bez gola i bez asistencije.

Podsjetimo, Miler je u Južnoj Africi dobio i zlatnu kopačku - nagradu za najboljeg strijelca. Ima je pet golova koliko i Diego Forlan, David Vilja (Villa) i Vesli Snajder (Wesley Sneijder), ali je od njih imao više asistencija (3).


Inače, brojni fudbalski fanatici očekuju da će selektor Hansi Flik (Flick) također napustiti reprezentaciju Njemačke, nakon ogromnog razočarenja. "Elf" je, kao i obično, došao kao jedan od glavnih favorita turnira, a zapeo je već na prvoj prepreci.

- Teško je reći sada, nakon utakmice poslije koje smo eliminisani. Vidjet ćemo oko toga uskoro - rekao je Flik na pitanje da li će podnijeti ostavku.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.