KATAR

Još su samo dva mjesta u četvrtfinalu SP: Evo ko ih danas može popuniti

Od 16 sati svoj susret osmine finala igraju Maroko i Španija, dok će u večernjem terminu od 20 sati na teren Portugal i Švicarska

U 20 sati počinje susret između Portugala i Švicarske. AP

H. J. I.

6.12.2022

Hrvatska, u drami penala, i Brazil, uvjerljivo protiv Južne Koreje, izborili su jučer četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru. Među posljednjih osam na turniru igrat će Nizozemska protiv Argentine, Hrvatska s Brazilom te Engleska i Francuska. Prazna su još samo dva mjesta, a popunit će se dvjema današnjim utakmicama. Od 16 sati svoj susret osmine finala igraju Maroko i Španija, dok će u večernjem terminu od 20 sati na teren Portugal i Švicarska.

Maroko je plasman u nokaut fazu izborio osvajanjem grupe F koju je otvorio s 0:0 protiv Hrvatske, a onda upisao pobjede protiv Belgije (2:0) i Kanade (2:1). Nakon uvjerljive pobjede protiv Kostarike (7:0), Španija je remizirala s Njemačkoj (1:1) i upisala poraz od Japana (1:2). To joj je donijelo drugo mjesto grupe E.

Portugal je grupu H prošao pobjedama protiv Gane (3:2) i Urugvaja (2:0), a u posljednjem kolu grupne faze izgubio je od Južne Koreje (1:2). Kao prvoplasirana reprezentacije svoje grupe za suparnika je dobio drugu ekipu grupe G, odnosno Švicarsku. Ona je u grupnoj fazi svladala Kamerun (1:0), izgubila od Brazila (0:1), a onda u direktnom ogledu za nokaut-fazu pobijedila Srbiju (3:2).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.