POSTUPIO KAPITENSKI

Mediji su kritikovali Ronalda, ali ovaj video pokazuje pravu sliku

Pisali su kako nije pozdravio navijače, te da je otišao u svlačionicu, a zapravo je bio prvi pred pristalicama portugalske reprezentacije

Ronaldo ipak pozdravio navijače. Twitter

E. Ć.

7.12.2022

Fudbaleri Portugala su odigrali odličnu utakmicu i sa uvjerljivih 6:1 savladali Švicarsku u osmini finala Svjetskog prvenstva. Kapiten tima i prvo ime Portugalaca Kristijano Ronaldo (Cristiano) utakmicu je počeo sa klupe za rezervne igrače. 

Ronaldo je u igru ušao u 74. minuti, kada je pitanje pobjednika bilo riješeno jer je njegov tim imao već 5:1. Nije se uspio upisati u strijelce. Na kraju meča, Ronaldo je među prvim otišao pozdraviti navijače koji su u nekoliko navrata skandirali njegovo ime dok je bio na klupi i koji su oduševljeno reagirali kada je trebao ući u igru.


Poslije toga su prišli i ostali Portugalci, a Ronaldo je otišao u svlačionicu. Ipak, na društvenim mrežama je osvanuo snimak na kojem Ronaldo ide u svlačionicu dok njegovi saigrači slave iz svlačionice. Očigledno, skraćeni snimak, nastao u trenucima nakon što je Kristijano već pozdravio navijače.


Pokušali su od Ronalda napraviti "babarogu". Inače, nakon utakmice Ronaldo je govorio o špekulacijama oko prelaska u Al Nasr. 

- Ne, to nije istina. Nije istina - rekao je Ronaldo. Podsjetimo, ugledna španska "Marca" je objavila da će Ronaldo od 1. januara postati novi fudbaler tima iz Saudijske Arabije. 

Prema pisanjima medija, Ronaldo će potpisati dvoipogodišnji ugovor, vrijedan 500 miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.