SUD U SIJENI

Italijanski fudbaler osuđen na šest godina zatvora zbog silovanja

Portanova (22) je optužen da je silovao 21-godišnju studentkinju tokom kućne zabave u Sijeni u maju 2021. sa svojim rođakom Alesiom Lanđelom (23) i dvojicom njegovih prijatelja

Portanova: Ima pravo žalbe na odluku suda. Printscreen

H. J. I.

7.12.2022

Sud u Sijeni osudio je vezistu Đenove Manola Portanovu na šest godina zatvora zbog učešća u grupnom silovanju.

Portanova (22) je optužen da je silovao 21-godišnju studentkinju tokom kućne zabave u Sijeni u maju 2021. sa svojim rođakom Alesiom Lanđelom (23) i dvojicom njegovih prijatelja, Alesandrom Kapijelom (25) i 17-godišnjim dječakom čiji slučaj vodi tužilac za maloljetnike u Firenci. 

Kako prenosi "La Repubblica", i Portanova i Lanđela zatražili su ubrzano suđenje i danas su osuđeni na šest godina zatvora. Također im je naloženo da plate 120.000 eura odštete žrtvi i njenoj porodici.


U brzom suđenju, okrivljeni preskače ročišta na sudu kako bi dobio znatno smanjenje kazne i skratio trajanje suđenja. To nije priznanje krivice. Italijanski vezista se izjasnio da nije kriv pa može da se žali na odluku.

Portanova je prešao u Đenovu za 10 miliona eura iz Juventusa u januaru 2021. Produkt akademije Lacija i Juventusa, italijanski vezista je ove sezone odigrao 12 mečeva u Seriji B i postigao jedan gol.

Sin bivšeg defanzivca Serije A Danijelea, debitovao je u Seriji A u dresu Juventusa 2019. godine i upisao je 30 nastupa u elitnom rangu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.