"AVAZ" SAZNAJE

Mirvić održao dvosatni sastanak sa Prosinečkim

Nekadašnji selektor naše reprezentacije Mirviću je predstavio plan "ozdravljenja" bordo tima, koji se uklapa u viziju predsjednika FK Sarajevo

Robert Prosinečki: Potencijalni trener FK Sarajeva. AVAZ

Piše: G. Šumar

7.12.2022

Predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić i legendarni hrvatski fudbaler i trener Robert Prosinečki večeras su u sarajevskom hotelu Meriot održali dvosatni sastanak na kojem je jedina tema bila koševska trenerska križaljka.

- Predsjednik Mirvić večeras se sastao sa Prosinečkim, koji je jedan od kandidata za šefa stručnog štaba - javlja naš izvor iz Sarajevske 38b.

Nekadašnji selektor naše reprezentacije Mirviću je predstavio plan "ozdravljenja" bordo tima, koji se uklapa u viziju predsjednika FK Sarajevo. Međutim, kada se došlo do finansija i detalja ugovorne obaveze, Prosinečki je rekao Mirviću da o tom dijelu razgovara sa njegovim zastupnikom.

Kako saznaje "Avaz", zastupnik Prosinečkog će najvjerovatnije sutra predstaviti predsjedniku kluba sa Koševa finansijsku konstrukciju eventualne ugovorne obaveze koju će potom zajedno razraditi i pokušati pronaći konačan dogovor.

S druge strane, hrvatski trener će se sutra - zbog ranije dogovorene porodične obaveze vratiti u Zagreb, gdje će sačekati konačan ishod pregovora njegovog zastupnika i Mirvića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.