PRIVREMENA MJERA

Sve utakmice od prve minute: RAK naložio obustavu rada kanala MY TV, mečeve Mundijala prenosi samo BHRT

BH Telecom je svoja prava na emitovanje uživo dvije utakmice četvrtfinala prenio na BHRT i time još jednom pokazao svoju društvenu odgovornost prema svim građanima BiH, saopćeno je iz BH Telecoma

BHRT je neke od utakmica prenosio sa zakašnjenjem od 15 minuta. BH Telecom

E. Ć.

8.12.2022

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) je obustavila rad platforme MY TV, čime su prava na prijenose utakmica prenesena na BHRT. 

- Privremenom mjerom Regulatorne agencije za komunikacije BiH izdatom 7.12.2022. godine, MY TV servis će privremeno obustaviti rad, počevši od 8.12.2022. godine. BH Telecom će poduzeti sve potrebne aktivnosti da novonastalo pitanje u što kraćem roku riješi, na zadovoljstvo korisnika Moja TV usluga i građana Bosne i Hercegovine, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena - stoji u saopćenju BH Telecoma.


U saopćenju se još dodaje:

- S obzirom na veliku zainteresovanost građana za praćenje utakmica Svjetskog prvenstva u fudbalu, BH Telecom je svoja prava na emitovanje uživo dvije utakmice četvrtfinala prenio na BHRT i time još jednom pokazao svoju društvenu odgovornost prema svim građanima Bosne i Hercegovine. Ostali sadržaji koji su korisnici Moja TV platforme mogli pratiti putem MY TV servisa će biti dostupni putem Moja TV Videoteke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.