REPREZENTATIVAC HRVATSKE

Italijani pišu o Livaji: Tukao je saigrače, udario i sudiju, a sada igra protiv Nejmara na Mundijalu

U Atalanti je šakom udario svog saigrača Ivana Radovanovića na treningu, a Italijane je nazvao smradovima, podsjetila je "La Gazzette dello Sport"

Livaja: Italijani ga pamte po lošem ponašanju. Twitter

E. Ć.

9.12.2022

Ugledni italijanski list "La Gazzette dello Sport" pisao je o hrvatskom napadaču Marku Livaji uoči četvrtfinalnog okršaja Hrvatske i Brazila u četvrtfinalu Mundijala.

Livaja je sa 17 godina otišao iz Hajduka u Inter, a u Italiji je igrao za Ćezenu, Atalantu i Empoli. Bio je jako talentovan, ali ga Italijani pamte po lošem ponašanju. "Gazzette dello Sport" piše da se Livaja pretvorio u "lošeg momka", a danas igra protiv Nejmara (Neymara) u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Italijani pišu da je na početku svoje karijere htio biti golman, a onda je postao napadač.


Objava italijanske "Gazzette". Screenshot

- U Atalanti je šakom udario svog saigrača Ivana Radovanovića na treningu, a Italijane je nazvao smradovima. Na Facebooku se za to opravdao da su njega Italijani nazvali ciganom. Kad je stigao u AEK, trebalo mu je samo pet utakmica da se fizički obračuna sa sudijom i udari nogom protivnika. Sad je u Hajduku pronašao svoj mir. I svoje golove - navodi ugledni italijanski list za Livaju.

Inače, Livaja je na Mundijalu u Kataru postigao jedan gol i to onaj za preokret protiv Kanade (4:1). Tako je ispisao i historiju, postavši prvi fudbaler Hajduka koji je dao gol na Svjetskom prvenstvu za Hrvatsku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.