BOLUJE OD LEUKEMIJE

Ljekari se bore za život Siniše Mihajlovića

Legendarnom srbijanskom fudbaleru se pogoršalo stanje

Mihajlović: Dva puta pobijedio opaku bolest. TWITTER

A. V.

15.12.2022

Prema pisanju brojnih srbijanskih medija, uključujući Pink.rs i Kurir.rs, stanje legendarnog srbijanskog fudbalera Siniše Mihajlovića (53), koji boluje od leukemije, naglo se pogoršalo i ljekari se bore za njegov život.

Informaciju da nešto nije u redu s doskorašnjim trenerom Bolonje prvi je plasirao italijanski novinar Klemente Mimun (Clemente) i direktor TV stanice Tg5 koji je na svom tviter nalogu napisao "Forca Siniša".

Tvit Klementea Mimuna. TWITTER

Malo kasnije oglasio se i radijski novinar Ilario di Điova (Di Giova) koji je potvrdio da se stanje Siniše Mihajlovića pogoršalo, ali da je on treutno u stabilnom stanju i okružen porodicom.

Isti novinar danas je objavio tvit u kojem se navodi da bi porodica trebala da progovori o njegovom stanju i da nije na njemu da iznosi privatne informacije u javnost. Da je Sinišino stanje stabilno objavio je izrevoltiran dezinformacijama koje su se pojavile na društvenim mrežama.

Tvit Ilarija Di Điove. TWITTER

Međutim, Sinišina porodica se potpuno povukla u ilegalu, što dodatno stvara zabrinutost. Naime, njegove kćerke Viktorija i Virdžinija (Virginia) koje su nedavno pokrenule i sopstveni modni brend, te ga reklamirale na društvenim mrežama, već danima nisu aktivne na Instagramu.

Sinišina supruga Arijana (Arianna) također se ne oglašava, a posljednji put je šerovala fotografiju 5. decembra, a dotad je to svakodnevno činila.

Podsjetimo, samo dan pred početak priprema Bolonje za novu sezonu, tokom jula 2019., Mihajloviću je dijagnostifikovana "akutna leukemija".

Popularni Miha je već dva puta pobijedio opaku bolest, a drugu pobjedu izvojevao je u maju ove godine, kada su analize pokazale da liječenje ide sjajnim tokom, pa je Miha napustio bolnicu "Sant Orsola", u kojoj je bio od 29. marta, kada je hospitalizovan, zbog toga što mu se leukemija vratila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.