BH. REPREZENTATIVAC

Ahmedhodžić otkrio šta mora popraviti u svojoj igri

Uloga koju imam je savršena , rekao je defanzivac Šefilda

Ahmedhodžić: Mnogo uživam ovdje. TWITTER

B. L.

12.1.2023

Šefild Junajted u subotu igra utakmicu 27. kola Čempionšipa protiv Stouka, a ovaj duel najavio je naš Anel Ahmedhodžić (23).

Bh. reprezentativac, koji igra sjajno u tekućoj sezoni, govorio je na press konferenciji te kazao da je cilj Šefilda prvo mjesto.

- Nezadovoljan sam. Želim da budemo broj jedan. Dobra stvar je što je sve u našim rukama i sve dok pobjeđujemo, naš cilj će da živi. Ključno je ostati na zemlji i fokusirati se na naredni meč, a ne na narednih pet - rekao je Ahmedhodžić.

Šefild je trenutno drugi na tabeli sa pet bodova manje od prvog Barnlija, ali ima devet bodova više od trećeg Blekburna.

Anel je u tekućoj sezoni odigrao 19 ligaških mečeva i zabio četiri gola, a ističe da mnogo uživa igrajući za Šefild.

- Volim svaki minut ovdje. Uklopio sam se sjajno i samo želim izaći na teren i odigrati susret. Mnogo uživam ovdje. Uloga koju imam je savršena - dodao je.



Naš stoper otkriva i u kojim stvarima bi trebao napredovati u budućnosti.

- Moja ubacivanja sa strane su bila veoma loša. Još uvijek nisu sjajna, ali postaju sve bolja. S druge strane, popravio sam svoju igru prema naprijed i da budem prijetnja. Prije je moja sposobnost bila dodavanje ili iznošenje lopte, a sada je to i dodavanje i dribling te trčanje prema naprijed - izjavio je.

Spomenimo da će dva prvoplasirana tima ih Čempionšipa direktno izboriti plasman u Premijeršip.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.