NOGOMET

Prosinečki otkrio šta mu se najviše dopalo u Sarajevu, a za mart najavio velike stvari

Avaz.ba

10.1.2018

Bosna i Hercegovina je nakon tri mjeseca bez selektora napokon dobila šefa struke.

Robert Prosinečki je službeno na klupi "Zmajeva" potvrđen prošle sedmice, a u utorak je objavio i popis igrača koje će voditi u SAD.

Na njemu su većinom igrači iz Premijer lige jer se utakmice protiv SAD i Meksika igraju izvan službenog UEFA-inog termina.

- Prezadovoljan sam - grad, ljudi, doček, pozitivna vibra. Posebno me se dojmila kafa dobrodošlice sa zaposlenicima u sjedištu Saveza. Atmosfera u gradu, jednostavan pristup, topao prijem, prijateljska komunikacija, sve su to stvari koje me čine sretnim. To su prednosti koje će i meni u konačnici olakšati brzo uključivanje i boravak u novoj sredini - rekao je Robert Prosinečki za službenu stranicu Nogometnog saveza BiH.

Novi selektor BiH je otkrio i što je uspio obaviti u kratko vrijeme otkako je na novom poslu.

- Od nedjelje do danas sam uspio održati nekoliko vrlo korisnih sastanaka koji su u konačnici polučili rezultatom. Jučer je i službeno objavljen širi spisak igrača za turneju u SAD. Obavio sam i korisne razgovore s ljudima iz Saveza koji su mi dali sve potrebne informacije o aktivnostima koje su pred nama. Naravno, naš cilj je da se na prvom okupljanju bolje upoznamo, kako igrači mene, tako i ja njih, kako bismo stvorili dobre preduvjete za kvalitetne rezultate - rekao je "Žuti" pa se osvrnuo na planove s reprezentacijom nakon povratka s turneje u Sjedinjenim Američkim Državama.

- U ovom trenutku je najbitnije da igramo utakmice s jakim protivnicima, da se češće okupljamo, da pokušamo napraviti najbolje u kratkom periodu. Za mart smo planirali odigravanje novih utakmica, jer ponuda nam ne manjka, tako da ćemo u kontinuitetu imati kvalitetne provjere. U Sarajevo se vraćam za 10 dana, a do tada svima želim svako dobro, sreću i zdravlja prije svega. Želim nam puno sreće na putu kojeg smo zajednički zacrtali i kojem stremimo, a to je plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine!

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.