NOGOMET

Musemić: Nadam se da smo izašli iz krize!

A. M.

1.4.2018

Konačno je Sarajevo ostvarilo pobjedu i bar nakratko vratilo osmijehe na lica svojih navijača. Bordo klub nije pretjerano briljirao u meču 3. kola Lige za prvaka protiv Krupe, ali je, ipak, na kraju susreta osvojio tri izuzetno važna boda u borbi za izlazak u Evropu naredne sezone.

Najteže utakmice

Jedini gol na meču djelo je makedonskog internacionalca i kapitena bordo tima Krste Velkoskog.

- Stvarno teška utakmica, odigrali smo na visokom nivou. Otvorili smo utakmicu s nekoliko šansi, ali smo postigli samo jedan gol. Drago mi je zbog pogotka, ali je najvažnije da smo pobijedili. Mnogo nam znači ovaj trijumf za nastavak sezone - rekao je Velkoski, kome je gol protiv Krupe bio prvi ovog proljeća.

Treneru Sarajeva Husrefu Musemiću pao je ogroman kamen sa srca. Meč protiv Krupe bordo tim je, jednostavno, morao pobijediti, a takve utakmice su u nogometu najteže. 

Hvala navijačima

- Teška utakmica, bitno je da smo pobijedili. Prvo poluvrijeme smo odigrali veoma kvalitetno. Imali smo sedam kornera i još nekih šansi, na vrijeme smo postigli gol. U drugom poluvremenu je bilo i malo straha s obzirom na težak teren, gdje je mogućnost greške uvijek velika. Čestitam igračima na pobjedi, Krupa je još jednom pokazala da je kvalitetna ekipa. Zahvaljujem navijačima što su u ovako teškim uvjetima došli da nas podrže. Nadam se da je ovo pobjeda koja će nagovijestiti naš izlazak iz krize – poručio je Musemić.

A je li bordo tim definitivno izašao iz krize, vidjet će se narednog vikenda, kad Sarajevo u derbi susretu 4. kola Lige za prvaka gostuje kod Zrinjskog.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.