NOGOMET

Slišković: Pred Zrinjskim su tri ključna kola

Fena

12.4.2018

Nogometaši Zrinjskog u završnicu sezone ulaze s dva boda zaostatka za vodećim Željezničarom, a, prema riječima trenera "Plemića" Blaža Sliškovića, pred aktuelnim prvakom ključna su tri kola.

U subotu u 5. kolu Lige za prvaka Zrinjski gostuje kod Krupe, a zatim slijede još dva gostovanja kod Radnika i Sarajeva.

- Pobjeda protiv Sarajeva došla nam je u pravom trenutku. Nakon niza remija došli smo do tri boda, što nam je podiglo poljuljano samopouzdanje. Slijede tri vezana gostovanja koja su, rekao bih, ključna za rasplet prvenstva. Ako kvalitetno odradimo ta tri gostovanja, prije svega na bodovnom planu, možemo se nadati tituli - kazao je Slišković na konferenciji za novinare.

Zrinjski je u dosadašnja tri susreta u gostima kod Krupe u okviru Premijer lige BiH osvojio samo jedan bod, pa Slišković poziva na oprez.

- Teško smo do sada izlazili nakraj s njima u Krupi, a dijelom je razlog umjetna podloga na njihovom stadionu. Domaći igrači na takvoj podlozi stalno treniraju i znaju kako se lopta ponaša. No, nije u pitanju samo teren. Krupa je kvalitetna ekipa i sigurno nas očekuje teška utakmica - istaknuo je.

Što se tiče sastava, Slišković je kazao da će prilikom odabira početnih 11 na umu imati da se utakmica igra na umjetnoj travi, pa će tako prednost dobiti tehnički potkovaniji igrači.

Strateg Zrinjskog i dalje ne može računati na povrijeđenog kapetana Peru Stojkića, zbog lakše povrede u Krupu neće putovati ni Miloš Aćimović, dok je do kraja sezone izgubljen Ed Kevin Kokorović, koji je prije dva dana na treningu slomio ključnu kost.

Utakmica Krupa – Zrinjski igra se u subotu, 14. aprila, od 16.30, uz prijenos na BHT-u.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.