NOGOMET

Musemić: Krupa je umorna, a mi smo podigli formu

Fena

3.5.2018

Fudbaleri Sarajeva u subotu gostuju kod ekipe Krupe, u susretu 8. kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine. 

Šef stručnog štaba FK Sarajevo Husref Musemić ističe da je ekipa Krupe umorna nakon prvog meča finala Kupa BiH protiv Željezničara te da je njegova ekipa podigla formu u posljednjim mečevima, saopćeno je iz FK Sarajevo.

- Podigli smo formu, a to pokazuju rezultati iz posljednjih utakmica. Krupa je imala jučer tu prvu utakmicu finala Kupa, sigurno je da su usmjereni ka revanšu i pokušat ćemo da iskoristimo njihov umor. U ovom trenutku Krupa ima određenih problema s povredama, ali u jednoj utakmici je sve moguće. Ipak, sigurno je da imamo kvalitet da bismo riješili pitanje pobjednika u našu korist - rekao je Musemić.

Osvrnuo se i na igrački kadar u prvom timu Sarajeva.

- Sarić i Rahmanović propuštaju utakmicu zbog tri žuta kartona, a Šofranac trenira s ekipom. Vidjet ćemo nakon današnjeg treninga u kakvom je stanju, da li će putovati s ekipom ili neće. Za svaki izostanak imamo rješenje i nadam se da ćemo to i pokazati na terenu - ističe Musemić.

Nakon dvije vezane pobjede protiv Širokog Brijega i Radnika, atmosfera u timu bordo kluba je znatno bolja, što dodatno ulijeva nadu treneru Sarajeva pred nadolazeći susret.

- Atmosfera je sigurno bolja. Igrači su svjesni da želimo u Evropu. U borbi smo za to treće mjesto, smatram da imamo velike šanse i bez obzira na ishod finala Kupa. Želimo da budemo treći i na taj način ovog ljeta osiguramo klubu međunarodne utakmice - zaključio je Musemić.

Utakmica između Krupe i Sarajeva na rasporedu je u subotu, 5. maja, u 14 sati.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.