FK SARAJEVO

Želimo sportski segment ojačati s Vukičevićem i Miloševićem

A. M.

11.5.2018

Novi Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo, koji čine Senad Jahić, Senad Bilić i Ema Bukovica, danas je na pres-konferenciji predstavio plan.

- Prvi put klub je organizirao uživo zvanični prijenos konferencije zato što se direktno navijačima želimo obratiti. Vjerovatno se pitate zašto smo čekali ovoliko da se obratimo, nisu praznici izgovor, uzeli smo vrijeme da bismo donijeli plan aktivnosti. U razgovorima s predstavnicima navijača evidentno je da postoje kritike prema klubu koje se odnose na netransparentnost rada kluba. Naš cilj u budućnosti će biti da budemo što više transparentni. Garantiramo vam da je nova uprava uvijek na raspolaganju za informiranje - kazala je Bukovica.

- Komunikacija unutar kluba mora biti na visokom nivou i s tom komunikacijom moramo izlaziti ka navijačima. Ja sam primijetio da u javnosti naša direktorica Sabrina Buljubašić uopće nije se pojavljivala u proteklom periodu. Što se tiče sportskog dijela, angažirat ćemo nove ljude. Ipak, to je proces koji traje i treba vremena. Nadam se da ćemo krenuti s uzlaznom putanjom - rekao je Senad Jahić.

- Jedina moja kvalifikacija je što sam navijač FK Sarajevo 50 godina. Naš je zadatak da uspostavimo sistem. Nas su zvali klub "Sjeverna Koreja". Zaista, u proteklom periodu iz kluba nije bilo nikakvih informacija i navijači su zaslužili da znaju sve o klubu. Šta god navijače bude zanimalo, oni će dobiti informaciju. Mi već poduzimamo neke korake, jučer smo kontaktirali Slavišu Vukičevića i Semjona Miloševića i oni su obećali da će sarađivati s klubom. Mi smo volonteri, niko od nas nije došao da se obogati - rekao je Senad Bilić. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.