NOGOMET

Slaviša Vukičević za "Avaz": Program rada nije recept za kolač

A. M.

25.5.2018

Emir Hadžić novi je saradnik za sport u Fudbalskom klubu Sarajevo. Osim njega, za to mjesto konkurirali su još Semjon Milošević i Slaviša Vukičević. No, kako Vukičević tvrdi, on nikakav program nije predstavio ljudima iz koševskog tima nego je samo popio kafu s članom nove uprave Senadom Bilićem. 

- Čitao sam na portalima da je, na osnovu predstavljenog programa rada, izabran taj i taj... Ja nisam ništa predložio. Znate li vi šta je nogomet? Profesionalni program rada nije recept za kolač. O tom programu se diskutira deset dana, a ja sam samo proveo neko vrijeme s Bilićem na kafi, gdje smo pričali o nekadašnjem i sadašnjem Sarajevu. I to je to, nikakav program nisam predstavio niti me je iko iz kluba više kontaktirao nakon te kafe – kazao je Vukičević.

Sve i da je predstavio program, Vukičević kaže da nije siguran da li bi on prihvatio ponudu Sarajeva.

- Iskreno, ne znam da li bih prihvatio ponudu. Ja sam profesionalac, trenersku školu završio sam u Francuskoj. Nisam ljut. Jednostavno, to je njihov način rada. Ja sam, prije svega, navijač Sarajeva i želim tom klubu sreću u narednom periodu. Opet kažem, niti sam pričao o uvjetima niti o bilo kojem programu – zaključio je Vukičević.

Apsurdi u bh. nogometu

Kako se stvari u bh. nogometu kreću, Vukičević je pokazao kroz primjer.

- Prije nekoliko godina, jedan čovjek (Azmir Husić, op. a.) preuzeo je Slobodu i uspio je raskrinkati namještanje u našoj ligi nakon afere “Punac”. Potom ode u Simin Han, promijeni nekoliko trenera, počne dovoditi u prvoligaša igrače iz Premijer lige. Olimpik im je bježao sedam bodova, a tom čovjeku pukne film, kaže, ja ću voditi ekipu i eno ih sada nadomak ulaska u Premijer ligu BiH. To najbolje ilustrira kakvi se apsurdi dešavaju – kazao je Vukičević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.