NOGOMET

Željo se mora boriti za titulu prvaka!

Krčmarević: Pojačati ekipu

Avaz Sport

5.7.2018

Fudbaleri Željezničara obavljaju završne pripreme pred početak nove sezone. Prvi ispit će biti estonski Narva Trans 12. jula u okviru pretkola za Ligu Evrope.

Slobodan Krčmarević, strateg tima s Grbavice, ostao je bez nekoliko igrača u minulom prijelaznom roku, a tim je popunjavan u hodu.

Popuniti tim 

- Zadovoljan sam onim što smo uspjeli obaviti tokom priprema. Uporedo s trenažnim procesom popunjavali smo tim poslije nekoliko odlazaka, posebno nakon što su nas napustili Vojo Ubiparip i Goran Zakarić. Stigle su određene zamjene i oni su s nama tu samo nekoliko treninga - kaže Krčmarević (53) za “Dnevni avaz”.

Gledajući rezultate pripremnih utakmica, mogla bi se uvući i određena doza strepnje među navijače, ali struka Željezničara naglašava da su imali druge prioritete.

- Nismo kao fokus stavili rezultate na tim utakmicama. Mi smo ih igrali dok su igrači bili pod punim trenažnim procesom, a stvaramo tim. Imamo dovoljno iskustva da izvučemo pouke iz tih utakmica.

Bilo je dobrih, ali i negativnih stvari koje treba otkloniti - naglašava trener Željezničara, koji je prije mjesec preuzeo kormilo “Plavih”.

Za pripreme niko neće pitati kada krene sezona, ali za rezultate svakako hoće. Novi šef stručnog štaba Željezničara je svjestan šta se očekuje na Grbavici.

Bez povreda

- Nije pametno ništa obećavati. Vidio sam kvalitet nekih ekipa u Ligi i znam da tu ima dosta kandidata za najviši plasman. Ipak, bez imalo dileme, Željezničar se mora boriti za titulu.

Najbitnije je da je ekipa spremna i da su nas zaobišle povrede, kako bismo na najbolji mogući način dočekali prvu utakmicu - objašnjava srbijanski stručnjak.

Uvijek je bitna filozofija novog trenera, a Krčmarević, koji je i sam bio napadač kao aktivan fudbaler, želi da njegov tim igra na gol više.

- Željezničar mora napadati. Pokušavamo nadomjestiti odlaske dva ofanzivna igrača i dovesti još neko pojačanje.

Trebao bi nam vezni igrač koji teži igri prema naprijed, kako bismo bili što ubojitiji - izjavio je Krčmarević.

Postupak protiv Zakarića

Željezničar je pokrenuo disciplinski postupak protiv Gorana Zakarića. Kako se navodi u saopćenju, 25-godišnji veznjak ima ugovor s “Plavima” do januara 2019. i, prema UEFA-inim pravilima, ima pravo da pregovara s drugim klubom tek nakon 9. jula.

Iz Želje navode da je Zakarić prekršio to pravilo stupanjem u pregovore s beogradskim Partizanom bez dozvole kluba s Grbavice.

- Igrač i njegov menadžer Velibor Kvrgić već neko vrijeme, ignorišući pravila UEFA-e, pregovaraju o ličnim uslovima i dijele informacije o ponudama drugih klubova sa FK Partizan i tako direktno narušavaju model povjerljivosti na štetu FK Željezničar, odnosno obeštećenja koje nam kao klubu pripada - navodi se, između ostalog, u saopćenju.

Potpisao Šehić

Dosadašnji junior Aldin Šehić potpisao je prvi profesionalni ugovor sa FK Željezničar i to na tri godine.

Šehić (18) je u prošloj sezoni odigrao sve utakmice UEFA Omladinske lige prvaka, gdje je imao zapažene nastupe. Aldin igra na poziciji desnog beka. Sa prvim timom Šehić trenira od prozivke za početak priprema za predstojeću sezonu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.