SARAJEVO

Husref Musemić, šef stručnog štaba kluba s Koševa: Navijači s pravom traže trofeje

Musemić: Šišić izborio mjesto

G. ŠUMAR

7.7.2018

Kako smo najavili u "Dnevnom avazu", veznjak iz Gane Nana Velbek (Welbec) neće ostati na Koševu. Ovu vijest nam je dan kasnije potvrdio šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić.

- Već imamo jednog stranca viška, tako da nismo imali puno izbora. Jedan od njih petorice (Pavlović, Šofranac, Stanojević, Adukor, Velkoski, op. a.) uvijek će morati na tribine s obzirom na novo premijerligaško pravilo o broju stranaca. Ko će to biti, zavisit će od toga gdje i s kim igramo - objašnjava Musemić.

Mnogo utakmica

U razgovoru s Musemićem saznali smo da će se veznjak Ljuban Crepulja, koji je dobio državljanstvo Bosne i Hercegovine te više ne spada u kvotu stranih fudbalera, brzo vratiti u stroj.

- Crepulja radi dosta dobro, tako da njegov povratak u tim očekujem relativno brzo. Slično važi i za Almira Bekića, koji je u procesu oporavka. Mislim da će mi biti na raspolaganju za dvadesetak dana.

S druge strane, Bojan Pavlović je imao problema s leđima, ali sada je dobro - ističe Musemić.

Haris Handžić, posljednje pojačanje bordo tima, kako kaže šef stručnog štaba Sarajeva, je "druga priča".

- Pred nama je mnogo utakmica, a sada je malo veća konkurencija - naglašava Musemić.

Upoređujući trenutni i prošlosezonski bordo tim, Musemić ističe:

- Nismo puno mijenjali. Otišli su Elvis Sarić, Mićo Kuzmanović... Mislim na ekipu koja će početi meč u srijedu u Erevanu. Imamo tu jednog novog igrača, a to je Aladin Šišić. Sve ostalo su igrači koji su bili tu i proljetos, dobro ili još bolje se poznaju, tako da bi vjerovatno trebali biti i uigraniji.

Jer, barem prema onome što smo pokazali u posljednjoj kontrolnoj utakmici protiv Voždovca (5:1, op. a.), imam razloga biti optimista. Bilo je dosta dobro, imali smo više taktičke discipline. A rezultat je samo produkt te igre.

Put u Erevan

Bordo tim je prošle zime, također, pružao odlične partije na pripremama u turskoj Antaliji, ali je razlika što će sada prvenstvene utakmice igrati na dobrim terenima, a ne u "blatu".

- Poslije te Antalije i dobrih igara dolje, te lošeg ulaza u minulo proljeće, teško je bilo šta pričati, ali razlika je ogromna. Tada smo imali osam bolesnih, prehlađenih igrača, nekoliko njih je propustilo dio priprema zbog nastupa u reprezentaciji BiH na američkoj turneji, a također vratili smo se na loše premijerligaške terene.

A kad u "blatu" odigraš jednu utakmicu slabo, pa drugu, onda kola krenu nizbrdo i onda je to gotovo. Ako ništa drugo, sada su pred nama bolji tereni. Hoće li biti bolji rezultati, nadam se... To sada zavisi samo od nas - kaže Musemić, koji je svjestan šta očekuje njegovu ekipu u novoj sezoni.

- Svjesni smo da FK Sarajevo i ove godine očekuje ogroman pritisak. Navijači s pravom traže da se nešto osvoji. Već tri godine to nismo uradili...

Zbog toga nam je želja da startamo što bolje, kako u Evropi tako i u prvenstvu. Sjetite se samo prošlogodišnjeg lošeg starta, onda smo nešto stizali i stigli Evropu, ali to nije dovoljno za jedan klub kao što je FK Sarajevo. Želje navijača su opravdane - rekao je Musemić.

Sarajevo prije otvaranja sezone u Ermeniji (12. juli), protiv domaćeg Bananca u prvom pretkolu Evropske lige, neće igrati više utakmica.

- U subotu će naše dvije ekipe odigrati između sebe po pola sata. Već u nedjelju putujemo za Erevan, koji je daleko. To je teško putovanje, ima puno presjedanja, čekanja... - rekao je Musemić.


Resić ugodno iznenadio

Musemić je zadovoljan nadama kluba s Koševa, koji su priključeni prvom timu.

- Idu dosta dobro, pogotovo me je prijatno iznenadio mali Ševkija Resić. Njega sam gledao nekoliko utakmica u juniorima, a i u prvom timu je već skrenuo pažnju. Fudbalski je drzak, hoće ući u dribling, ne boji se... Jednostavno, imaš utisak da je tu bar dvije godine - kaže Musemić.

Traži veznjaka i golmana

Bordo tim je i dalje u potrazi za pojačanjima.

- U potrazi smo za jednim veznim igračem i golmanom. Oni, naravno, moraju imati naš pasoš. Hoćemo li to riješiti, ne znam, ali tražimo - objašnjava Musemić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.