KVALIFIKACIJE

Naš prvak sutra gostuje u Trnavi: Zrinjski se neće braniti

Miše: Postići barem jedan gol

Avaz Sport

10.7.2018

Autobusom u Sarajevo, zatim redovnim letom do Beča, a onda opet autobusom do Trnave.

Tako je jučer izgledao put nogometaša Zrinjskog za Slovačku, gdje Mostarce sutra očekuje prva utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu evropskih prvaka protiv domaćeg Spartaka.

- Imali smo dobre protivnike koji su nam bili idealna provjera za duel protiv Spartaka. To su ekipe koje su slične po kvaliteti i te utakmice pokazale su da se mi s pravom možemo nadati prolasku u drugo pretkolo - kaže Ante Miše, trener prvaka Bosne i Hercegovine.

Miše najavljuje da će njegov tim igrati napadački u Trnavi.

- Čeka nas i revanš u Mostaru, ali u Slovačkoj se nećemo braniti. Zrinjski je navikao igrati napadački nogomet i logično da ćemo tako igrati i u Trnavi. Cilj je pozitivan rezultat uz barem jedan postignuti pogodak - izjavio je Miše.

Stručni štab je na put poveo 19 igrača, a teren na kojem će sutra istrčati osjetit će na današnjem treningu koji će obaviti u terminu utakmice.

U konkurenciji za nastup su sljedeći igrači: Ivan Brkić, Antonio Soldo (golmani), Marin Galić, Hrvoje Barišić, Neven Laštro, Pero Stojkić, Slobodan Jakovljević, Advan Kadušić (odbrana), Frane Čirjak, Semir Pezer, Ognjen Todorović, Ismar Hairlahović, Marko Perišić, Marko Bencun, Edin Rustemović, Miloš Filipović, Nemanja Bilbija (vezni red), Miloš Aćimović, Toni Jović (napad).

Utakmica se igra u srijedu s početkom u 18 sati. Revanš je 18. jula u Mostaru (19).


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.