NOGOMET

Sloboda igra ''generalku'' bez šefa stručnog štaba

Arhiv

Fena

14.7.2018

Nogometaši tuzlanske Slobode današnju „generalku“ na Tušnju protiv visočke Bosne igrat će bez šefa stručnog štaba. 

Nakon prekjučerašnje ostavke Admira Smajića, navodno zbog problema s kičmom, uprava kluba pokušava što prije pronaći novog trenera, dajući do znanja da je i mandat Milenka Bošnjakovića privremenog karaktera. 

Naime, Bošnjaković je u Slobodu došao zajedno sa Smajićem, ali su „trajali“ manje od dva mjeseca. Nešto nije štimalo među trenerima, a to pokazuje i odlazak iz stručnog štaba Amira Spahića, prvog saradnika prethodnih „kormilara“, Husrefa Musemića, Vlade Jagodića i Slavka Petrovića.

Predsjednik Senad Mujkanović rekao je da se može dogoditi da prvih nekoliko kola Tuzlaci odigraju s privremenim stručnim štabom te da ne treba žuriti s pronalaskom trenera. Ali sve ukazuje na to da će novi „coach“ na Tušanj doći prije ogleda sa Zrinjskim, u 1. kolu Premijer lige BiH. 

Trenutno se traganjem za novim šefom struke najviše bavi sportski direktor Denis Karić, koji kaže da je u opticaju više imena, ali da ih ne želi spominjati dok posao ne bude završen.

Mnogi u klubu slažu se da je nagli prekid saradnje sa Slavkom Petrovićem bila greška, jer je ovaj stručnjak bio autoritet u stručnom štabu, vrijedan i s jasnim programom rada, što sada nije slučaj. 

- Prihvatit ću svaku odluku uprave, bilo kao šef struke ili kao nečiji asistent – izjavio je Bošnjaković za Fenu nakon odlaska Smajića, s kojim je, kako je rekao, dobro sarađivao dvije godine.

Slobodu će večeras protiv Bosne, vjerovatno, voditi „kolektivni šef struke“, pa ostaje da se vidi s kakvim bilansom će Tuzlaci ući u posljednju sedmicu pred početak prvenstva. 

Do sada su „crveno-crni“ pobijedili Velež (2:1) u Fojnici, remizirali su s Krupom u Lipnici (0:0), dok su u Visokom poraženi od Mladosti iz Doboj Kaknja (0:3).

Utakmica Sloboda – Bosna igra se na Tušnju od 18 sati.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.