NOGOMET

Generalka na Bilinom polju: Tuzla City slavila u Zenici

Detalj s Bilinog polja ( D. Jurišić)

D. J.

14.7.2018

Zeničani su danas u generalnoj probi pred početak nove sezone BH Telecom Premijer lige na svom stadionu ugostili novajlije u ovom takmičenju, ekipu Tuzla City.

Sami početak utakmice pripao je igračima Čelika koji su nekoliko puta zaprijetili Fejziću preko Livaje, Nikolića i Dedića. Sa druge strane Stokić je dva puta iz slobodnih udaraca pogađao živi zid „Crno-crvenih“. Ipak, prvo poluvrijeme se završilo bez pogodaka. 

Na otvaranju drugog dijela utakmice gosti prijete preko Stojčeva ali je Ružić bio siguran. Gosti do vodstva dolaze nakon kornera u 61. minuti, najviši u skoku bio je Ivan Kostić i pogodio glavom za 0:1. 

Tri minuta kasnije smušenost domaće odbrane koristi Nemanja Stjepanović i pogađa za 0:2. U 74. i 81. minuti Dedić prijeti golu gostiju ali bez učinka. U samom finišu utakmice Duvnjak odlično šutira sa skoro 30 metara ali golman gostiju paradom izbacuje loptu u korner.  

Rukovodstvo zeničkog kluba bi prema najavama u narednih par dana trebalo riješiti problem oko blokade računa i registrovati igrače koji su bili na pripremama u Turskoj. Ako ne uspiju u toj namjeri i tako ne osnaže odbrambenu liniju, „Crno-crvene“ i ove jeseni očekuje teška borba za očuvanje premijerligaškog statusa.

Za Čelik su utakmicu počeli: Dujković, Livaja, Bevab, T. Adilović, Karamatić, Šišić, Jamak, Dedić, Grahovac, Salčinović, Nikolić. Trener: Adnan Ornek. Još su igrali: Ružić, Dilaver, Okić, Mujanović, Mehić, Duvnjak, Vrhovac.

Početni sastav ekipe Tuzla City: Fejzić, Čomor, Kostić, Kojić, Obradović, Stjepanović, Mitrović, Stokić, Crnkić, Nukić, Poturalić. Trener: Slobodan Starčević. Još su igrali: Stojčev, Omerović, Šećerović, Širanović, Ziljkić, Mahmutović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.