NOGOMET

Kontrolna utakmica ženskih reprezentacija: Seniorke bolje od juniorki

Detalj iz Trening centra NS BiH ( D. Jurišić)

D.J.

19.7.2018

Selektor ženske „U-19“ reprezentacije Dragan Jevtić izvršio je danas prozivku igračica koje je pozvao na mini-okupljanje a potom su odigrali i kontrolnu utakmicu protiv kandidatkinja za seniorsku reprezentaciju u Trening centru NS BiH u Zenici.  

Iako su seniorke imale terensku nadmoć, prve do gola dolaze izabranice selektora Jevtića. Igrala se 20. minuta kad dubinsku loptu odlično prihvata Marija Damjanović i šutem s desetak metara postiže pogodak za 1:0. Igrao se 30. minut kad se Marina Lukić odlično snašla u kaznenom prostoru „U-19“ reprezentacije te prizemnim udarcem pogodila za 1:1.

Igrao se drugi minut nastavka kad je smušenost u kaznenom prostoru junniorki iskoristila Dajana Spasojević i postigla pogodak za 2:1. Do kraja utakmice su juniorke pokušavale doći do izjednačenja ali se rezutat nije mijenjao.

Naše juniorke ostaju u Zenici do nedjelje ostati do nedjelje kada putuju u Staru Pazovu a dan kasnije 23. jula, u 10 sati sastat će se s vršnjakinjama iz Srbije u sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Seniorke su utakmicu počele u sastavu: Hasanbegović, Kuliš, Vujadin, Šakotić, Lužić, Kapetanović, Akeljić, Koprena, Lukić, Spasojević, Halilić. Selektor: Samira Hurem.

Početni sastav „U-19“ bio je: Šljivo, Šimić, Šečić, Musa, Lukić, Mitrović, Velagić, Crnoja, Gačanica, Krajšumović, Damjanović. Selektor: Dragan Jevtić.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.