NOGOMET

Pidro, Adukor, Mujakić i Rahmanović ostali na Koševu

Adukor: Predah do Atalante

Avaz Sport

22.7.2018

Bordo tim jučer u poslijepodnevnim satima doputovao je u Bijeljinu, gdje će danas (17.30 sati) protiv Radnika odigrati prvu premijerligašku utakmicu u sezoni 2018/19.

Za razliku od prethodnog evropskog revanša s ermenskim Banansom (3:0 – ukupno 5:1), prvi koševski strateg Husref Musemić u timu će napraviti nekoliko izmjena i rokada. Naime, u Sarajevu su ostali Selmir Pidro, Joahim Adukor (Joachim), Nihad Mujakić i Amar Rahmanović, a u Bijeljinu je otputovalo 18 igrača: Bojan Pavlović, Nedin Tucaković, Aleksandar Šofranac, Amer Dupovac, Dušan Hodžić, Halid Šabanović, Numan Kurdić, Ljuban Crepulja, Miloš Stanojević, Alen Mustafić, Anel Hebibović, Krste Velkoski, Benjamin Tatar, Haris Handžić, Mersudin Ahmetović, Ševkija Resić, Emir Halilović i Aladin Šišić. 

- Utakmica protiv Radnika dolazi između dva evropska duela, te je šef stručnog štaba Husref Musemić odlučio neke od fudbalera poštedjeti puta u Bijeljinu kako bi se što bolje pripremili za utakmicu 2. pretkola Evropa lige protiv Atalante u Ređo Emiliji, saznajemo u sarajevskoj titovoj 38b..

Prvu, zvaničnu ovosezonsku utakmicu u Erevanu bordo tim je odigrao u sastavu: Pavlović, Hebibović, Adukor, Mujakić, Hodžić (73. Šabanović), Stanojević (79. Mustafić), Ramhanović, Šišić (82. Handžić), Velkoski, Halilović i Ahmetović.

Hadžić skautirao Mladost

Zbog organizacionih priprema za put u Italiju s ekipom u Bijeljinu nije otputovao ni sportski direktor Sarajeva Emir Hadžić, koji je jučer u Doboju kod Kaknja skautirao Mladost, koja narednog vikenda gostuje na Koševu.

Bordo timu priključio se sinoć.

Ali, iako je u svlačionici Sarajeva do povratka iz Bijeljine zabranjeno razgovarati o Atalanti, u bordo krugovima već uveliko se podgrijava atmosfera za duel s klubom iz Bergama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.