PREMIJER LIGA BIH

Musemić: Želimo malo popraviti atmosferu i ne bježimo od uloge favorita protiv GOŠK-a

Kovačević i Musemić ( FK Sarajevo)

Avaz Sport

10.8.2018

Trener Fudbalskog kluba Sarajevo Husref Musemić obratio se medijima na današnjoj pres-konferenciji pred sutrašnji susret 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv GOŠK-a.

- Sigurno je da u sutrašnjem meču želimo tri boda i ne bježimo od uloge favorita, uz dužno poštovanje prema GOŠK-u koji je znao uzimati bodove s Koševa. Želimo malo popraviti atmosferu u ekipi nakon svega što se desilo, a znamo da sutrašnji protivnik ima tri ili četiri igrača u vrhu napada koji znaju biti opasni. Osim Pavlovića i Hodžića, na raspolaganju su svi igrači - rekao je šef struke bordo tima. 

Prisutnim medijima obratio se i mladi golman Vladan Kovačević, koji je u nedjelju u Tuzli debitirao za seniore FK Sarajevo u pobjedi protiv Slobode 1:0. 

- Kao što znate, prošlu utakmicu sam debitirao i veoma mi je drago zbog toga. Prošao sam Akademiju Sarajeva, došao sam ovdje kada sam imao 16 godina i ovo je kruna mog truda i zalaganja u Akademiji. Drago mi je što su trener i stručni štab imali povjerenje u mene i stavili me na gol u tako teškoj situaciji kao što je bila u Tuzli, nadam se da sam opravdao povjerenje i nadam se da će biti još kvalitetnijih utakmica za FK Sarajevo kada sam ja u pitanju - rekao je Kovačević.

Musemić je iskazao zadovoljstvo činjenicom da je ekipa uspjela ostvariti pobjedu u Tuzli i pored ne baš kvalitetno odigrane utakmice. 

- Psihološki se ekipa malo vratila. Nismo pretjerano dobro igrali u Tuzli, ali vratilo nam se. Možda nismo trebali izgubiti u Bijeljini, a ni dobiti u Tuzli, ali to je sport - zaključio je Musemić.

Utakmica FK Sarajevo – NK GOŠK igra se u subotu, 11. avgusta, u 20 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.