NOGOMET

Slaviša Vukičević: Musemić će na Grbavici nadmudriti Odovića

Vukičević: Naši vjerni navijači nas nikada nisu ostavljali same

Avaz Sport

14.8.2018

Bivši as kluba s Koševa nekada sjajni veznjak Slaviša Vukičević, koji je svojim golom Vojvodini u Novom Sadu za 2:1 trasirao put bordo timu do druge titule prvaka u bivšoj Jugoslaviji 1985. godine, optimista je pred vječiti derbi na Grbavici.

- Očekujem pobjedu Sarajeva. Husref Musemić će nadmudriti Milomira Odovića - kao iz topa kaže Vukičević koji je u Sarajevu nosio dres s brojem 8.

Nagrada za odnos

Na našu konstataciju da Sarajevo, ipak, ne čeka duel s komšijama u baš najboljoj atmosferi, nakon koševskog kiksa protiv GOŠK-a (1:1) - da ne spominjemo debakl od Atalante, Vukičević dodaje:

- Ja na FK Sarajevo gledam kao na dijete. Tvoje je i uvijek ga moraš voljeti, bez obzira da li je trenutno dobro, odnosno u formi ili malo u krizi. U sportu, samim tim i u fudbalu, najvažnije su emocije – ističe Vukičević.

Slaviša se često, kako kaže, sjeća i izgubljenih utakmica, ponekad i od ljutog gradskog rivala.

- Međutim, naši vjerni navijači nas nikada nisu ostavljali same. Ponekad i kada je temperatura vazduha bila i “debelo” u minusu. Nagrada za taj odnos i naše zalaganje bila je šampionska titula 1985. godine – podvlači naš sagovornik.

Vukičević konstatira da je tu ili sličnu atmosferu osjetio pred revanš s Atalantom.

- Konačan rezultat jeste važan, ali i nije za prave navijače. Oni uvijek moraju biti uz svoj bordo tim, i kad ide i kad “škripi”. Vječiti derbi je prilika da naši navijači pokažu da naše “bordo dijete” nije siroče – poručuje Vukičević.

Blizu trijumfa 

Na pitanje na koji način bi se, da je trener Sarajeva, u srijedu suprotstavio Željezničaru - s kojim timom, formacijom, sistemom igre, Vukičević odgovara:

- Mom prijatelju Musemiću niko ne treba govoriti te stvari, jer on odlično radi svoj posao.

Uz samo malo više sreće i samopouzdanja te podršku navijača bordo tim je blizu trijumfa na Grbavici.

Prijateljstvo sa  Škorom

Kada smo Vukičeviću rekli da će vječiti derbi iz “plavog ugla” najaviti Haris Škoro, bivši as kluba s Koševa je kazao:

- Haris i ja smo zajedno igrali za Sarajevo na poznatom međunarodnom juniorskom turniru Kvarnerska rivijera. Škoro je branio boje kluba s Koševa kao posuđen igrač vogošćanskog UNIS-a, a ja visočke Bosne. 

Poslije je on otišao u Želju, a ja u Sarajevo. Odigrali smo puno derbija na suprotnim stranama, bilo je tu i duela, i pobjeda i poraza, ali naše prijateljstvo uvijek ostaje.

326 

utakmica u bordo dresu odigrao je Vukičević za Fudbalski klub Sarajevo   



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.