PREMIJER LIGA BIH

Starčević: Iz tuge moramo izaći s povoljnim rezultatom protiv GOŠK-a

Slobodan Starčević ( Arhiv)

Fena

14.8.2018

Poraz u duelu s gradskim rivalom Slobodom pokvario je raspoloženje među igračima Tuzla Cityja.

Šef stručnog štaba Slobodan Starčević u razgovoru za Fenu kaže da su svi u klubu razočarani i tužni, ali da "poraz nije smak svijeta". 

- Iz tuge moramo izaći, a idealna prilika je sutrašnji duel s Goškom u Gabeli, gdje se nadamo povoljnom rezultatu - kaže Starčević.

Da bi što spremnije dočekali susret s ekipom koja je u prošlom kolu iznenadila Sarajevo (1:1), „plavi“ iz Simin Hana otputovali su u Čapljinu još u ponedjeljak. 

Starčević je najavio da će u sastavu doći do promjena u odnosu na postavu iz duela sa Slobodom, ali nije naveo ko će na igralište, a ko na klupu.

- Poslije današnjeg treninga odredit ću sastav u kome neće biti Nemanje Stjepanovića, koji je povrijeđen – rekao je strateg Tuzla Cityja. 

Na put nisu krenuli Edin Murga, Mirsad Hasanović i Ermin Musić, dok su svi ostali igrači na raspolaganju stručnom štabu.

Trenera debitanta u Premijer ligi brinu napadači koji su, za razliku od pripremnog perioda, vrlo neučinkoviti. Njegova je ekipa na gostovanjima osvojila tri boda pobijedivši Mladost, ali na četiri utakmice postigli su samo jedan gol. 

- Moramo tražiti neko rješenje prema naprijed. Idemo protivniku koji je iznenadio Sarajevo i očekuje protiv nas novi uspjeh. Vjerujem da ćemo pružiti dobru igru kao protiv Mladosti i vratiti se u dobrom raspoloženju - zaključio je Starčević za Fenu.

Utakmica GOŠK - Tuzla City igra u srijedu od 17.30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.