PREMIJER LIGA BIH

Široki Brijeg u finišu savladao Mladost i upisao nova tri boda

D. Jurišić

Avaz Sport

15.8.2018

Peto kolo Premijer lige BiH otvoreno je susretom između Mladosti iz Doboja kod Kaknja i Širokog Brijega, a konačan rezultat susreta glasio je 0:1.

U 10. minuti Široki je imao priliku preko Jurića, koji je loptu glavom poslao iznad gola. U nastavku se igralo dosta otvoreno sa obje strane, ali i sa dosta grešaka. Prvi šut u okvir gola imao je Čabraja za goste, ali je golman domaćeg tima sjajno odbranio.  U 27. minuti Asani je pokušao preko 30 metara, ali je golman Širokog bez većih problema uhvatio loptu. Pred sami kraj prvog poluvremena Begonja se našao u prilici za goste, ali je opet golman Mladosti sjajno intervenirao, pa se na odmor otišlo bez pogodaka. 

Mladost je bolje otvorila drugo poluvrijeme, a u 48. minuti imala je odličnu priliku preko Asanija, koji je jako šutirao sa deset metara, ali preko gola. Nakon toga uslijedio je nešto mirniji period igre, gdje su gosti iz Širokog bili nešto konkretniji, no promjene rezultata nije bilo. Široki Brijeg je do sva tri boda došao tek u nadoknadi susreta, kada je Matić nakon kornera pogodio za veliku radost gostiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.