FK SARAJEVO

Vrijeme je da vratimo titulu na Koševo

Ističe da je u ekipi odlična atmosfera, kako na treninzima, tako i na utakmicama

G. Š.

30.8.2018

Miloš Stanojević, veznjak kluba s Koševa, odradio je u prošlom kolu suspenziju zbog žutih kartona tako da će ponovo, zajedno s kapitenom Krstom Velkoskim i Nihadom Mujakićem, konkurirati za bordo tim koji u subotu (20 sati) gostuje na Bilinom polju.

- Svi su igrači spremni za predstojeći duel u Zenici - kaže Stanojević te dodaje:

- Nemamo ni “kartoniranih” ni povrijeđenih igrača, svi dobro radimo tako da je na šefu da odredi najbolji tim.

Stanojević ističe da je odlična atmosfera u ekipi, kako na treninzima, tako i utakmicama.

- To su moglo vidjeti ili primijetiti u posljednje tri utakmice protiv Željezničara (2:2 – op.a.), Zrinjskog (4:2) i Zvijezde (4:0). U tri kola postigli smo deset golova, a sada nas očekuje teško gostovanje. Čelik ima dobre navijače, ali i dobar teren za igru. Očekujemo pun stadion, ali mislim da nećemo imati velikih problema da dođemo do pozitivnog rezultata - smatra Stanojević.

Kad se sve sabere i oduzme, Sarajevo ima bolji tim od Čelika.

- To pokazuje i tabela, ali nikad ne možete znati unaprijed šta donosi jedna utakmica, odnosno šta se može dogoditi na terenu za 90 minuta. Zbog toga je fudbal i zanimljiva ili toliko popularna igra. U svakom slučaju, nadamo se da ćemo u Zenici osvojiti tri boda, a vidjet ćemo šta će biti... – oprezan je veznjak kluba s Koševa.

Bordo tim je dugo čekao povratak na prvo mjesto, više od tri godine.

- To nam je dodatni motiv... Dobro radimo na treninzima, svi smo u klubu sto posto koncentrisani na taj rezultat te smo podređeni tom prvom mjestu. Mislim da je vrijeme da ove sezone osvojimo to prvo mjesto te, nakon dugo vremena i sezone 2014/2015. vratimo titulu na Koševo – kaže za kraj beskompromisni borac Stanojević.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.